DE AZOREN, 4 EILANDEN OP EUROPA'S VERBORGEN PARADIJS

8-DAAGSE RONDREIS IN GROEP

VERTREKDATA20/05 VOLZET

12/08 G

G = gegarandeerd

HIGHLIGHTS


° Ontdekking van 4 eilanden: São Miquel, Terceira,
Faial en Pico

° Het maanlandschap van de vulkaan Capelinhos op Faial

° Wandel door de wijngaarden op Pico

° Proef de ondergronds gegaarde stoofpot
Cozido das Caldeiras

° Spot walwissen en dolfijnen
voor de kust van São Miguel

ROUTE

DAGINDELING

Brussel > Ponta Delgada

Bij aankomst op de luchthaven van Ponta Delgada heet de lokale gids je welkom op de Azoren. Daarna brengt een transfer je naar je hotel.

Overnachting in hotel Vila Nova *** in Ponta Delgada

Vandaag ontdekken we het oostelijke deel van het eiland São Miguel. We maken een fotostop aan Lagoa do Fogo, een groot en prachtig kratermeer.

Nadien rijden we door naar Ribeira Grande voor een stadswandeling. Bij het uitkijkpunt van Santa Iria genieten we van het adembenemend uitzicht op de grillige kustlijn. Daarna brengen we een kort bezoek aan de theeplantages en fabriek van Gorreana. Het uitkijkpunt Pico do Ferro geeft ons een uitzonderlijk zicht op de grootste en oudste vulkanische krater van het eiland die zich op de bodem van het Furnasmeer bevindt. Hier proeven we van Cozido das Caldeira, een typisch Azoriaans stoofpotje van vlees, aardappelen en groenten die ondergronds gegaard wordt.

Daarna maken we een wandeling in het botanische park van Terra Nostra. In het thermale zwembad kunnen we zelfs een plonsje wagen, ontspanning verzekerd! Via het meer van Furnas en Vila Franca do Campo, de voormalige hoofdstad van het eiland, keren we terug naar het hotel.

Overnachting in hotel Vila Nova *** in Ponta Delgada

Vandaag staat het westelijke deel van São Miguel op het programma. Het hoogtepunt is ongetwijfeld Vista do Rei. Hier hebben we een waanzinnig uitzicht over de meren van Sete Cidades, een fenomenaal landschap met een groen en een blauw meer in een vulkanische krater. Daal af in de krater voor een wandeling naar het dorp. Langs een bergweg keren we terug en bewonderen  de prachtige vergezichten over het binnenland bij uitzichtpunt Pico do Carvão.

Daarna nemen we een kijkje op een ananasplantage waar we van een lekkere ananaslikeur of een stukje fruit proeven.

In de namiddag staat er nog een absoluut hoogtepunt op de planning. De Azoren zijn immers de beste plaats in de Atlantische Oceaan om dolfijnen en walvissen te spotten.

Overnachting in hotel Vila Nova *** in Ponta Delgada

Een binnenlandse vlucht brengt ons naar Terceira gekend om zijn landelijke dorpen, afgewisseld met vruchtbare, groene weiden en stroken van zwarte lava. We rijden naar Angra do Heroísmo, de hoofdstad van het eiland.

Dankzij haar historische gebouwen en kleine, kleurrijke straatjes staat de stad geheel terecht geklasseerd als UNESCO Werelderfgoed. Tijdens een wandeling doorheen het gezellige centrum ontdekken we de bijzondere cultuurhistorische waarde.

Vrije lunch en namiddag.

Overnachting in hotel Cruzeiro **** in Angra do Heroísmo

We starten de dag met een bezoek aan Monte Brasil, een relatief jonge uitgebluste vulkaankrater van ongeveer 3.000 jaar oud. Geniet hier van de mooie vergezichten over de stad Angra do Heroísmo, de oceaan en het imposante Spaanse fort. We rijden langs het kasteel van São João Baptista en enkele kleine dorpjes zoals Serretinha, Porto Judeu en Porto Martins.

Na de lunch in Praia da Vitória verkennen we het centrum van dit charmante stadje. In het binnenland hebben we van op de top van de Serra do Cume een imposant uitzicht over het eiland en haar ‘lappendeken’.

In de grotten van Algar do Carvão werpen we een blik op de door lava gevormde stalactieten en stalagmieten. Vervolgens bezoeken we het wijnmuseum in Biscoitos  Als de tijd het toelaat, maken we nog een korte halte bij de kaasfabriek Cinco Ribeiras waar we 3 soorten kazen proeven. Indien niet, hoef je niet teleurgesteld te zijn. Kaasplanken zijn op de meeste Azoriaanse menukaarten terug te vinden.

Overnachting in hotel Cruzeiro **** in Angra do Heroísmo

Een binnenlandse vlucht brengt ons in een mum van tijd naar het volgende pareltje in de Atlantische Oceaan, Faial. De levendige, intense kleuren op Faial worden getemperd door de donkergrijze, vulkanische as van het maanlandschap bij Ponta dos Capelinhos. In het bezoekerscentrum komen we meer te weten over de spectaculaire uitbarsting van 1957.

Daarna rijden we naar de bekende Caldeira, een enorme krater die schitterend omzoomd is door blauwe hortensia’s en de weelderige inheemse vegetatie. Ontdek de Flamengos Vallei, een kleurrijk paradijs vol plantages, bloemenpracht en sfeervolle huisjes. Espalamaca Point bezorgt ons een adembenemend uitzicht over de stad Horta en de naburige eilanden: Pico, São Jorge en Graciosa. De havenstad Horta met haar beschilderde kades is ’s werelds meest kleurrijke jachthaven. Geniet van een heerlijke lunch in een lokaal restaurant.

Vrije namiddag in Horta.

Overnachting in hotel Horta **** in Horta

Met de ferry varen we naar het eiland Pico. Bij aankomst rijden we naar Arcos do Cachorro, een indrukwekkende rotsformatie in zee. Nadien bezoeken we São Roque, een oud stadje dat gelinkt wordt aan de vroegere walvisindustrie, hier brengen we een bezoek aan het museum van de walvisvangst. In dit museum zien we de gereedschappen en apparatuur dat gebruikt werd voor de verwerking van walvissen. Ook Lajes, één van de eerste nederzettingen op het eiland, mag niet ontbreken op het programma.

Na de lunch bezichtigen we het fascinerende walvismuseum. De volgende halte is Misterio de São João. Hier vinden we lavabedden van diverse uitbarstingen, die ook wel ‘misterios’ of ‘geheimen’ worden genoemd omdat er geen verklaring voor was. Onze laatste halte van vandaag zijn de wijngaarden van Verdelho, UNESCO Werelderfgoed.

Een binnenlandse vlucht brengt ons van Pico terug naar het eiland São Miguel.

Overnachting in hotel Vila Nova *** in Ponta Delgada

Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven.

Ponta Delgada > Brussel

INBEGREPEN

VANAF € 2.678 / PP

Interesse?

Kom snel langs en boek uw georganiseerde rondreis naar de Azoren,
het Hawaii van Europa !