DE AZOREN, ONTDEKKING VAN HET GROENE SÃO MIGUEL

8-DAAGSE RONDREIS IN GROEP

VERTREKDATA10/06 VOLZET
15/07 VOLZET
22/07 VOLZET

05/08 G - 26/08 G

G = gegarandeerd

HIGHLIGHTS


° Een echte must voor natuurliefhebbers

° Genieten van het geothermaal zwembad van Terra Nostra

° Kratermeren & tropische watervallen

° Pittoreske dorpen en weelderige flora

° Mogelijkheid om walwissen en dolfijnen te spotten

ROUTE

DAGINDELING

Brussel > Ponta Delgada

Na aankomst op de luchthaven, transfer naar het hotel. Gedurende de volledige reis verblijf je in hotel Vila Nova ****, de uitvalbasis voor deze schitterende rondreis.

Verken tijdens een wandeling Ponta Delgada, de populairste stad van deze archipel.

We wandelen langs de belangrijkste bezienswaardigheden, het centrale plein, de stadspoort, de mooie kerk Matriz de São Sebastião, het stadhuis,… tot het hoogste punt van de stad Alto da Mãe de Deus waar je geniet van een indrukwekkend panoramisch uitzicht over de stad.

Furnas, gekend voor de vulkanische activiteit en uitzinnige natuur. Je ziet stomende geisers en borrelende bronnen met zwavelhoudend water.

Bezoek aan het park Terra Nostra, een romantische tuin met een enorme rijkdom aan exotische planten.

Heerlijk vertoeven in het gigantische geothermaal zwembad.

Proef het beroemde Cozido das Caldeiras, een mengeling van vlees, aardappelen en groenten dat door het borrelende water in de aarde gaar wordt gestoofd.

Verder staan het meer van Furnas, Santa Iria, de enige theeplantage van Europa, het barokke stadje Ribeira Grande en Lagoa de Fogo op het programma.

Vrije dag

OF

Optionele excursie: dolfijn- en walvis spotten.

We zetten koers naar Fajã de Baixo, de enige ananasplantage op de Azoren. Kom alles te weten over de speciale productie van dit exotisch fruit.

Het wonderlijke landschap van Sete Cidades met het uitkijkpunt Vista do Rei trakteert je op een fantastisch uitzicht. Twee mooie meren, in een immens grote krater met groene, stijl oprijzende kraterwanten. Afdaling in de krater en bezoek het gelijknamig dorpje aan het meer.

Verder naar Mata do Canário waar hét mooiste uitzicht van São Miguel op je wacht: de Miradouro de Boca do Inferno, drie prachtige kratermeren in verschillende meren.

Mogelijkheid om nog een 2u durende wandeling te maken op de kraterrand rond de meren van Sete Cidades, het ene mooie panorama na het andere.

Vandaag ga je naar het uiterste oostelijke punt van het eiland.

Je bezoekt een lokale fabriek waar ze Queljades de Vila Franca maken, het lekkerste gebakje van de Azoren.

Verder naar Povoação, de eerste nederzetting op het eiland en de het natuurpark Ribeira dos Caldeirões met z’n prachtige watervallen.

Vrije dag in São Miguel

OF

Optionele excursie: keuze uit 2 prachtige wandelingen met een Engelstalige gids en de mogelijkheid om een verfrissende duik te nemen.

Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven.

Ponta Delgada > Brussel

INBEGREPEN

VANAF € 1.500 / PP

Interesse?

Kom snel langs en boek uw georganiseerde rondreis naar de Azoren,
het Hawaii van Europa !