SORRENTO EN DE GOLF VAN NAPELS

8-DAAGSE RONDREIS IN GROEP

VERTREKDATA05/07 VOLZET

30/08 VOLZET

G = gegarandeerd

HIGHLIGHTS


° De verloren stad van Pompeï

° Schilderachtige stadjes aan de mooiste kust van Italië

° Wijndegustatie aan de voet van de Vesuvius

° Bezoek Capri & Anacapri

ROUTE

DAGINDELING

Brussel > Napels

Na aankomst op de luchthaven, transfer naar het gezellige Castellammare di Stabia.

Avondmaal

Overnachting in hotel Stabia **** gelegen aan het strand van Castellammare di Stabia

Vandaag staat er al meteen één van de hoogtepunten van de reis op het programma.

Met een lokale Nederlandstalige gids bezoeken we in de voormiddag de archeologische site van Pompeï en de Villa dei Misteri. Op 24 augustus 79 werd Pompeï bedolven door een asregen die afkomstig was van de Vesuvius die tot volle uitbarsting kwam. Gebouwen stortten in en alle leven kwam tot stilstand. Een boeiende wandeling laat ons kennismaken met het dagelijks leven in een welvarende handelsstad uit de eerste eeuw na Chr.

Nadien pikt de bus ons op voor een wijndegustatie en een ontspannende lunch aan de voet van de Vesuvius. We ontdekken er de karaktervolle, lokale wijn op de flanken van deze slapende reus die we in de namiddag verkennen.

Met de bus bereiken we het Parco Nazionale del Vesuvio. Bij de parking verlaten we de bus waarna we samen met de reisleider de klim naar de vulkaankrater ondernemen of op een terras rustig genieten van het majestueuze zicht over de weidse Golf van Napels. Vervolgens keren we terug naar het hotel in Castellammare di Stabia.

Overnachting in hotel Stabia **** gelegen aan het strand van Castellammare di Stabia

Geniet van een vrije dag

OF

Optioneel: bezoek aan de prachtige site van Paestum, één van de belangrijkste archeologische plaatsen in Italië. Met een lokale gids neem je hier de Heilige Weg waarlangs de drie goed bewaard gebleven Griekse tempels liggen. Na een bezoek aan het archeologische museum van Paestum zet je de tocht verder naar buffelboerderij Barlotti waar je aan tafel schuift voor een heerlijke lunch (enkel voor deelnemers aan de optionele excursie). Vervolgens krijg je meer informatie over het ambachtelijke productieproces van de buffelmozzarella.

Overnachting in hotel Stabia **** gelegen aan het strand van Castellammare di Stabia

Na het ontbijt zetten we koers naar Sorrento waar we samen met een lokale Nederlandstalige gids een wandeling door de stad maken. De charme van Sorrento ervaren we namelijk het beste al slenterend langs de vele kraampjes vol kleurrijke souvenirs en de talloze Barokke palazzi. Geniet vervolgens van een proeverij van de wereldberoemde Italiaanse likeur, Limoncello. Italië in een glas, salute!

De rest van de dag ben je vrij om te genieten van de faciliteiten van het hotel of om op eigen houtje Castellammare di Stabia verder te verkennen. Net als in Pompeï werd het Romeinse Stabiae bedolven onder de lava van de Vesuvius. Bezoek er de goed bewaard gebleven villa’s San Marco, Arianne of Secondo Complesso. Ook het archeologisch museum is een bezoekje meer dan waard en vertelt je het verhaal van deze opmerkelijke plaats. In Castellammare di Stabia is het bovendien heerlijk vertoeven op een van de vele zonovergoten terrassen met zicht op zee. Dit in combinatie met de heerlijke Italiaanse keuken en je begrijpt meteen waarom de Romeinen hier al hun vakantie kwamen doorbrengen.

Overnachting in hotel Stabia **** gelegen aan het strand van Castellammare di Stabia

Per boot gaat het deze ochtend naar het fraaie eiland Capri. Een hele dag genieten we niet alleen van de unieke natuurlijke schoonheid en rijke vegetatie op en rond het eiland, maar ook van de historisch belangrijke plaatsen in de stadjes Capri en Anacapri.

In Capri bezoeken we de Augusta tuinen van Capri en in Anacapri bezoeken we de Villa San Michele, gebouwd door de bekende auteur Axel Munthe.

Overnachting in hotel Stabia **** gelegen aan het strand van Castellammare di Stabia

Ontdek vandaag één van de mooiste kustlijnen van Italië, de Amalfikust. Enerzijds primeert hier het ruige karakter van deze kust, gevormd door steile hellingen, diepe landengten en Saraceense verdedigingstorens. Anderzijds zorgen vissersdorpjes, een weelderige plantengroei en tegen de bergflank opgebouwde stadjes voor rust en harmonie.

Een prachtige route brengt ons naar Amalfi, ooit een machtige zee republiek en een geduchte concurrent van Genua en Pisa. Nu leeft dit stadje van het toerisme. We bezoeken hier de imposante kathedraal en het klooster. We hebben in Amalfi ook oog voor alle pittoreske hoekjes van deze leuke stad. In Ravello brengt een wandeling door steegjes, langs trappen en overwelfde doorgangen ons bij de Villa Cimbrone met haar prachtige tuin en uitzonderlijk panorama. De Amalfitaanse kust laat ongetwijfeld een onuitwisbare indruk op je achter.

Overnachting in hotel Stabia **** gelegen aan het strand van Castellammare di Stabia

Na het ontbijt vertrekken we naar Napels waar een lokale Nederlandstalige gids ons een klare kijk op het heden en verleden van Napels, de derde grootste stad van Italië, geeft. We starten de dag met een bezoek aan het archeologisch museum. Vooral de vondsten uit Pompeï, Herculaneum en andere door de Vesuvius bedolven steden en sites krijgen hier jouw aandacht.

Verder naar de kloostertuinen en de Santa Chiara kerk. We wandelen verder langs de Galleria Umberto I en de Piazza del Plebiscito met het Palazzo Reale en het Teatro San Carlo.

Geniet vanavond van een heerlijk afscheidsdiner in een lokaal restaurant.

Overnachting in hotel Palazzo Salgar **** in Napels

Ontbijt in het hotel en het einde van deze prachtige rondreis.

Transfer naar de luchthaven van Napels voor de terugvlucht.

Napels > Brussel

INBEGREPEN

VANAF € 1.769 / PP

Interesse?

Kom snel langs en boek uw georganiseerde rondreis
naar het schilderachtige Sorrento en Napels !