PORTUGAL, RIJKDOM TUSSEN DE DOURO EN DE TAAG

9-DAAGSE RONDREIS IN GROEP

VERTREKDATA11/07 VOLZET

04/09 G

18/09 G

G = gegarandeerd

HIGHLIGHTS


° Een blik op het wereldberoemde wijnbouwgebied van de Douro

° Ontdek de bruisende steden Porto en Lissabon

° Verkenning van het magische en mysterieuze Sintra

° Wijnproeverij in een portkelder van
Vila Nova de Gaia in Porto

ROUTE

DAGINDELING

Brussel > Porto

Na aankomst op de luchthaven, transfer naar het hotel. 

We verblijven drie nachten in hotel Vila Galé Porto **** in Porto

Een lokale gids leidt ons deze voormiddag rond in Porto, bekend voor zijn lekkere portwijn. Karakteristiek zijn de twee indrukwekkende 19e-eeuwse stalen bruggen, de bruisende sfeer en de kronkelende Douro-rivier. Tijdens het bezoek aan het rijk gedecoreerde Palácio da Bolsa (Beurspaleis) is het duidelijk dat de handel een belangrijke rol speelde in het Porto van de 19e eeuw.

Tijdens de ontspannende boottocht op de Douro bewonderen we Porto vanop het water.

We sluiten deze mooie voormiddag af met een proeverij in een vermaard porthuis in Vila Nova de Gaia.

Vervolgens genieten we van een vrije namiddag om zelf deze heerlijke stad verder te ontdekken. Lunchtip: bestel de beroemde Francesinha sandwich, een soort van toast met verschillende soorten vlees, bedekt met gesmolten kaas en dikke gekruide tomaten- en biersaus, meestal geserveerd met frietjes.

Liefhebbers van architectuur en moderne kunst moeten zeker Fundação de Serralves bezoeken, een prachtig modern museum gelegen in een beeldschoon park.

Overnachting in hotel VIla Galé Porto **** in Porto

Vroeg ontbijt en rit naar de Douro vallei met zijn verbluffende landschappen en kronkelige terrassen. In Amarante maken we een korte stop om het historische centrum te verkennen.

Verder naar Pinhão voor een bezoek aan een wijnhuis inclusief proeverij en lunch. Tot slot genieten we tijdens een aangename minicruise op de Douro van de prachtige panorama’s.

Op de terugweg naar Porto stoppen we even in Régua en Mesão Frio voor een subliem zicht op het uitgestrekte landschap bezaaid met wijngaarden.

Overnachting in hotel VIla Galé Porto **** in Porto

Tijd voor alweer een schitterende dag in Portugal. We rijden zuidwaarts en verkennen Aveiro, een fotogenieke kuststad die doet denken aan Venetië door de vele kanalen waarop smalle, kleurrijke moliceiro-bootjes varen.

In het mooie stadscentrum zijn veel fraai betegelde art-nouveau huizen te bewonderen. Vervolgens rijden we door naar Coimbra, de geboortestad van zes koningen en zetel van de oudste universiteit van Portugal. Het is een bruisende studentenstad met een prachtig oud centrum, schilderachtig gelegen boven de Rio Mondego. Met een lokale gids wandelen we door het historische centrum. Ook bezoeken we de Universiteit en zijn beroemde bibliotheek.

Overnachting in hotel Vila Galé Coimbra **** in Coimbra

We starten de dag met een bezoek aan het Sanctuarium van Fátima, één van de belangrijkste bedevaartsoorden waar pelgrims van over de hele wereld samen komen. Het immense plein voor de basiliek is zéér indrukwekkend.

Vervolgens staan Mosteiro da Batalha en Mosteiro de Alcobaça op het programma, twee impressionante gotische kloosterkerken die beiden als Werelderfgoed staan geklasseerd.

We maken ook nog een korte stop in de karakteristieke vissersplaats Nazaré, gekenmerkt door een lang zandstrand en indrukwekkende bovenstad.

Overnachting in hotel Sana Silver Coast **** in Caldas da Rainha

Na het ontbijt verkennen we het middeleeuwse stadje Óbidos, één van de meest pittoreske en best bewaarde vestigingsstadjes van Portugal. Bij Cabo da Roca, het meest westelijke punt van het Europese vasteland, genieten we van een panoramisch uitzicht over de Sintra-berg en de woeste kust.

Vervolgens rijden we naar de UNESCO Werelderfgoedstad Sintra, een plaats vol magie en mysterie. De fraaie ligging, de koelte van de heuvels en waterbronnen maakten Sintra tot hét zomerverblijf van de Portugese koningen. De opvallende kastelen en paleizen zijn stille getuigen van de rijkdom van weleer. We bezoeken het Nationaal Paleis (Palácio da Vila), een uniek middeleeuws, koninklijk paleis en tevens hét visitekaartje van Sintra. We rijden verder naar Cascais, een charmante badplaats.

Overnachting in hotel Vila Galé Cascais **** in Cascais

We ontdekken de mondaine badplaatsen Estoril en Cascais en rijden verder naar de Portugese hoofdstad Lissabon, gelegen op zeven heuvels rondom de Taag rivier.

We bezoeken Belém, de bekende voorstad van Lissabon met enkele monumentale bezienswaardigheden. In een ver verleden was Belém het startpunt van verschillende ontdekkingsreizen waaronder die van Vasco da Gama, Magalhães en Bartholomeu Dias.

Een lokale gids neemt ons mee doorheen het historische district van Belém waar we de befaamde Torre de Belém en het Mosteiro dos Jerónimos bezoeken.

Overnachting in hotel Vila Galé Opera **** in Lissabon

Samen met een lokale gids ontdekken we Alfama, de oudste en traditioneelste buurt van Lissabon gekend om de kasseistraatjes en steile hellingen. Hier is destijds de beroemde Fado muziek ontstaan. De gezellige sfeer draagt bij aan het authentieke karakter van deze wijk.

Ga tijdens je vrije namiddag op zoek naar het bekende roze straatje of maak een rit op de iconische Tram 28. Bezoek ook zeker de wijk Bairro Alto waar je flaneert langs schilderachtige straatjes met intieme pleinen, talloze winkeltjes en knusse cafés.

Overnachting in hotel Vila Galé Opera **** in Lissabon

Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven.

Lissabon > Brussel

INBEGREPEN

VANAF € 1.728 / PP

Interesse?

Kom snel langs en boek uw georganiseerde rondreis naar
de rijkdom tussen de Douro en de Taag !