PORTUGAL, RIJKDOM TUSSEN DE DOURO EN DE TAAG

9-DAAGSE RONDREIS IN GROEP

VERTREKDATAMomenteel geen
beschikbare data
voor deze reis

HIGHLIGHTS


° Een blik op het wereldberoemde wijnbouwgebied van de Douro

° Ontdek de bruisende steden Porto en Lissabon

° Verkenning van het magische en mysterieuze Sintra

° Wijnproeverij in een portkelder van
Vila Nova de Gaia in Porto

ROUTE

DAGINDELING

Brussel > Porto

Na aankomst op de luchthaven, transfer naar het hotel. 

We verblijven drie nachten in hotel Vila Galé Porto **** in Porto

Rondleiding in Porto, bekend voor zijn lekkere portwijn. Karakteristiek zijn de twee indrukwekkende 19e-eeuwse stalen bruggen, de bruisende sfeer en de kronkelende Douro-rivier. Tijdens het bezoek aan het rijk gedecoreerde Palácio da Bolsa (Beurspaleis) is het duidelijk dat de handel een belangrijke rol speelde in het Porto van de 19e eeuw.

Ontspannende boottocht op de Douro en we bewonderen Porto vanop het water. We sluiten de voormiddag af met een proeverij in een vermaard porthuis in Vila Nova de Gaia.

Namiddag vrij om zelf deze heerlijke stad verder te ontdekken.

Vroeg ontbijt en rit naar de Douro vallei met zijn verbluffende landschappen en kronkelige terrassen. In Amarante maak je een korte maken we een korte stop om het historische centrum te verkennen.

Verder naar Pinhão voor een bezoek aan een wijnhuis inclusief proeverij en lunch.

Nadien bezoeken we het treinstation, één van de meest karakteristieke in Portugal.

Tot slot genieten we tijdens een aangename minicruise op de Douro van de prachtige panorama’s.

We stoppen nog even in Régua en Mesão Frio voor een subliem zicht op het uitgestrekte landschap bezaaid met wijngaarden.

Vandaag rijden we zuidwaarts en verkennen Aveiro, een fotogenieke kunststad die doet denken aan Venetië door de vele kanalen waarop smalle, kleurrijke moliceirobootjes varen. In het mooie stadscentrum zijn veel fraai betegelde art-nouveau huizen te bewonderen.

Vervolgens rijden we door naar Coimbra, de geboortestad van zes koningen en zetel van de oudste universiteit van Portugal. We wandelen door het historische centrum en bezoeken de universiteit en zijn beroemde bibliotheek.

Overnachting in hotel Vila Galé Coimbra **** in Coimbra.

We starten de dag met een bezoek aan het Sanctuarium van Fátima, één van de belangrijkste bedevaartsoorden waar pelgrims van over de hele wereld samen komen.

Vervolgens staan Mosteiro da Batalha en Mosteiro de Alcobaça op het programma, twee impressionante gotische kloosterkerken die beiden als Werelderfgoed staan geklasseerd.

Korte stop in de karakteristieke vissersplaats Nazaré, gekenmerkt door een lang zandstrand en indrukwekkende bovenstad.

Overnachting in hotel Sana Silver Coast **** in Caldas da Rainha.

Na het ontbijt verkennen we het middeleeuwse stadje Óbidos, één van de meest pittoreske en best bewaarde vestingsstadjes van Portugal. Bij Cabo de Roca, het meest westelijke punt van het Europese vasteland, We genieten er van een panoramisch uitzicht over de Sintra-berg en de woeste kust.

Vervolgens rijden we naar de UNESCO Werelderfgoedstad Sintra,een plaats vol magie en mysterie. De opvallende kastelen en paleizen zijn stille getuigen van de rijkdom van weleer. We bezoeken het Nationaal Paleis (Palácio da Vila) een uniek middeleeuws, koninklijk paleis en tevens hét visitekaartje van Sintra.

We rijden verder naar Estoril, een charmante badplaats aan de Costa de Lisboa voor de overnachting in hotel Vila Galé Estoril ****.

We verkennen vandaag de mondaine badplaatsen Estoril en Cascais en rijden verder naar de Portugese hoofdstad Lissabon, gelegen op zeven heuvels rondom de Taag rivier. We bezoeken Belém, de bekende voorstad van Lissabon met enkele monumentale bezienswaardigheden. De gids neemt ons mee doorheen het historische district van Belém waar we de befaamde Torre de Belém en het Mosteiro dos Jerónimos bezoeken.

We verblijven twee nachten in Lissabon, in hotel Vila Galé Opera ****.

Samen met de gids ontdekken we vandaag Alfama, de oudste en traditioneelste buurt van Lissabon gekend om de kasseistraatjes en steile hellingen. De gezellige sfeer draagt bij aan het authentieke karakter van deze wijk.

Ga tijdens de vrije namiddag op zoek naar het bekende roze straatje of maak een rit op de iconische Tram 28. Bezoek ook zeker de wijk Bairro Alto waar je flaneert langs schilderachtige straatjes met intieme pleinen, talloze winkeltjes en knusse café’s.

Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven.

Lissabon > Brussel

INBEGREPEN

VANAF € 1.660 / PP

Interesse?

Kom snel langs en boek uw georganiseerde rondreis naar
de rijkdom tussen de Douro en de Taag !