DE ONGEREPTE WILDERNIS VAN WEST-CANADA

10-DAAGSE RONDREIS IN GROEP

VERTREKDATA


06/06 VOLZET
13/06 VOLZET

11/07 G

12/09 G

G = gegarandeerd

HIGHLIGHTS


° Ontdek het Westen van Canada in een
internationaal gezelschap

° Havensteden Vancouver en Victoria

° Kristalblauw-groene meren, frisse bergbeekjes en de diepe bossen

° Maak een rit met een Ice Explorer over
de Athabasca-gletsjer

ROUTE

DAGINDELING

Brussel > Toronto

Aankomst op de luchthaven van Calgary, vervolgens transfer naar het hotel. De rest van de dag ben je vrij om de stad zelf te ontdekken.

Overnachting in hotel Delta by Marriott Calgary Downtown ***+ of gelijkwaardig in Calgary

Na het ontbijt beginnen we met een stadstour door Calgary. Nadien reizen we verder over de Trans-Canada Highway naar de Rocky Mountains. De majestueuze pieken van de Canadese Rockies vullen al snel de horizon als je het Banff Nationaal Park nadert.

Overnachting in hotel Mount Royal ***+ of gelijkwaardig

Vandaag ontdekken we de regio rond Banff. Dit gebied werd in 1885 het allereerste nationale park van Canada om zijn natuurlijke warmwaterbronnen te beschermen.

Ter plaatse kan je deelnemen aan enkele optionele activiteiten zoals een helikoptervlucht rond de oostelijke uitlopers van de Rocky Mountains of een gondelrit naar het spectaculaire Sulphur Mountain.

De rest van de dag ben je vrij om zelf de omgeving te verkennen, wandel langs Banff Avenue of ontspan en geniet van het uitzicht.

Overnachting in hotel Mount Royal ***+ of gelijkwaardig

In de voormiddag brengen we een bezoek aan het beroemde landschap van Lake Louise, één van de meest gefotografeerde meren in Canada. We reizen verder naar het noorden langs de Icefields Parkway, een adembenemend landschap. Bij de Columbia Icefield stappen we aan boord van een speciaal gebouwde Ice Explorer om over het oppervlak van de oude Athabasca-gletsjer te rijden. Kristalblauw-groene meren, frisse bergbeekjes, diepe bossen en besneeuwde bergtoppen staan vandaag op het programma.

Vervolgens rijden we Jasper NP binnen langs de Athabasca rivier die ons naar de stad Jasper leidt.

Overnachting in Lobstick Lodge ***+ of gelijkwaardig in Jasper

Voormiddag: optionele activiteiten.

Nadien gaan we richting Sun Peaks en rijden over de Yellowhead Highway langs die enorme steenhoop, Mount Robson, de hoogste piek in de Rockies. Vanaf hier rijden we diep het binnenland van British Columbia in. De route brengt ons langs de Thompson River, door de Shuswap Highlands naar Sun Peaks.

Overnachting in hotel Sun Peaks Grand Hotel & Conference Centre **** of gelijkwaardig in Sun Peaks

Vandaag zetten we koers richting Whistler, een dag vol drastische veranderingen in het landschap wanneer we door de ranchgebieden rijden.

Een reis langs de Duffey Lake Road onthult nieuwe panorama’s bij elke bocht.

De rest van de dag kan je zelf indelen.

Overnachting in hotel Delta by Marriott Whistler Village Suites **** of gelijkwaardig in Whistler

De Sea-to-Sky Highway brengt ons naar het zuiden door het spectaculaire kustlandschap. Onderweg stoppen we aan de Capilano Suspension Bridge, hoog boven een prachtige kloof. Vanuit Horseshoe Bay maken we een veerboottocht over de Straat van Georgia naar Vancouver Island.

Vervolgens gaan we per autocar verder naar Victoria, de hoofdstad van British Columbia. Bij aankomst in Victoria maken we een stadstour door deze voormalige Britse enclave.

Overnachting in hotel Coast Victoria & Marina by APA **** of gelijkwaardig in Victoria

Trots op haar maritieme erfgoed heeft Victoria haar schilderachtige, koloniale karakter weten te behouden. Wat duidelijk te zien is in de vele 19e-eeuwse bezienswaardigheden. Vandaag brengen we een bezoek aan Butchart Gardens. Hier zijn duizenden soorten bloemen en bomen te vinden in een groot amfitheater van rotsen die een wonderland van kleur vormen in een voormalige steengroeve.

Optionele excursies of vrije tijd om de stad zelf te ontdekken. Een bezoek aan Beacon Hill Park, het Thunderbird Park, het Empress Hotel en Oak Bay mogen zeker niet ontbreken.

Overnachting in hotel Coast Victoria & Marina by APA **** of gelijkwaardig in Victoria

We zetten de reis verder door het resortgebied van de Gulf Islands naar de kuststad Vancouver. De stad staat bekend als het juweel van de Noord-Amerikaanse Pacifische kust. Het ligt in een prachtige omgeving tussen de zee, de stranden, de haven en de steile Coast Mountains. Bij aankomst genieten we van een interessante rondleiding door Vancouver, inclusief Stanley Park, English Bay, Gastown, Chinatown en nog zo veel meer.

De rest van de dag ben je vrij om de stad verder te ontdekken. Geniet ’s avonds van een heerlijk afscheidsdiner.

Overnachting in hotel Sutton Place Vancouver ***** of gelijkwaardig in Vancouver

Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Vancouver > Brussel

INBEGREPEN

VANAF € 3.582 / PP

Interesse?

Kom snel langs en boek uw georganiseerde rondreis naar de ongerepte wildernis van West-Canada, een echte voltreffer voor natuurliefhebbers