CYPRUS, HET EILAND VAN APHRODITE

8-DAAGSE RONDREIS IN GROEP

VERTREKDATA14/07 VOLZET
01/09 VOLZET

22/09

HIGHLIGHTS


° Het prachtige klooster van Kykkos
hoog in het Troödosgebergte

° Wijnproeven in Omodos

° Bezoek het verdeeld Nicosia

° Smul van typisch Cypriotische mezze en
leer je eigen Tzatziki maken

ROUTE

DAGINDELING

Brussel > Paphos

Bij aankomst word je opgewacht door de Nederlandstalige gids. Op weg naar Limassol maken we al meteen kennis met de Cypriotische cultuur met een bezoek aan de historische site van Kourion en het kasteel van Kolossi.

Avondmaal en overnachting in hotel Park Beach Limassol *** waar je de hele rondreis verblijft.

Na het ontbijt rit naar Choirokoitia voor een bezoek aan de archeologische site. Vervolgens geeft een lokale inwoner een demonstratie over de wijze waarop traditionele handgemaakte manden worden vervaardigd.

Rit naar Lefkara, bekend voor zijn zilverwerk, kleine straatjes en prachtige architectuur. In Larnaca bezoek je de St. Lazarus kerk en is er vrije tijd om over de Finikoudes Promenade te slenteren. Ten slotte volgt een bezoek aan de Angeloktisti kerk in Kiti om er het unieke mozaïek te bewonderen.

We rijden door de steeds veranderende landschappen naar Omodos, één van de mooiste wijndorpjes van het land. We wandelen hier door de mooie straatjes naar het centrale plein en bezoekt het Timios Stavrosklooster. Omodos zal zeker indruk op je maken! Nadien nemen we uiteraard de tijd om te genieten van een wijndegustatie waar we kennis maken met de unieke druiven die hiervoor gebruikt worden. Tijdens de lunch leren we de Cypriotische keuken en zijn specialiteiten kennen. We proeven er de traditionele mezze, verschillende warme en koude gerechten. De tzatziki en de salade die je erbij eet, leer je bovendien zelf klaarmaken. Smullen maar!

Voor de vertrekken in mei en juni sluiten we de dag af met een bezoek aan een fruitplantage met een degustatie van de zelfgemaakte limonade. Voor de vertrekken in juli en september houden we een stop in Arsos, waar we de kans krijgen om meer specialiteiten van druivensap te proeven.

Vandaag staat met Nicosia de ontdekking van een unieke hoofdstad in Europa gepland, die nog steeds verdeeld is tussen een Grieks en een Turks deel. We bezoeken er de St. John’s kathedraal, het Leventis museum en het prachtig gerenoveerde oude deel van de stad. Hierna stoppen we even bij een traditionele bakkerij waar we genieten van een drankje en een snack, net zoals de lokale Cyprioten dit doen.

Vervolgens gaan we voorbij de grenscontrole naar het Turkse gedeelte waar je de Ayia Sophia kathedraal en Buyuk Han bezichtigen. Na de lunch brengen we een bezoek aan het archeologisch museum waar we meer te weten komen over de lange geschiedenis van dit eiland.

Vandaag genieten we van een vrije dag.

OPTIONEEL: excursie naar Salamis en Famagusta die je ter plaatse kan boeken. Tijdens deze uitstap ontdek je de verschillende ruïnes, het gedeeltelijk gerestaureerde theater en zo veel meer. Verder naar Famagusta. Deze stad beschikt over een bijzondere middeleeuwse architectuur die typerend is voor deze regio. Je wandelt langs de indrukwekkende St. Nicolaaskathedraal en de toren van Othello. Alvorens terug te keren naar Limassol stop je nog even in de badplaats Varosha, de spookstad, om er een glimp op te vangen van dit stadsdeel dat sinds de Turkse bezetting in 1974 volledig verlaten en afgesloten is, een unieke ervaring!

Doorheen het Troodosgebergte rijden we naar de Tzelefosbrug, een prachtig middeleeuws bouwwerk in een al even prachtige omgeving. Na een korte wandeling trekken we verder naar Kykkos, een van de mooiste en rijkste kloosters van Cyprus, waar de wondermooie fresco’s en mozaïeken meteen in het oog springen.

Nadien gaan we naar het dorpje Foini waar we ons laten verwennen met een typisch Cypriotische mezze lunch, weer een culinair hoogtepunt!

Na het ontbijt staat er weer heel wat cultuur op het programma. We rijden naar de havenstad Paphos. Onderweg houden we halt aan de rots van Aphrodite, waar deze godin van schoonheid en liefde volgens de legende uit het schuim van de zee geboren zou zijn en het klooster van Agios Neophytos. Ook een bezoek aan de baden van Aphrodite mag niet ontbreken!

Bij aankomst in Paphos zien we meteen de Romeinse invloeden. We bezoeken de nabijgelegen koningsgraven en het archeologische park met het huis van Dionysos.

Op de terugrit stoppen we nog even aan de Agia Paraskevi kerk.

Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven.

Paphos > Brussel

INBEGREPEN

VANAF € 1.387 / PP

Interesse?

Kom snel langs en boek uw georganiseerde rondreis naar Cyprus !