DE BALKAN, MONTENEGRO, BOSNIË & HERZEGOVINA, SERVIË

11-DAAGSE RONDREIS IN GROEP

VERTREKDATA28/06 VOLZET

30/08

06/09 VOLZET

G = gegarandeerd

HIGHLIGHTS


° Cultuur opsnuiven in de Servische steden Novi Sad en Belgrado

° Genieten van de prachtige natuur

° Ontdek de boeiende geschiedenis van Sarajevo

° De Baai van Kotor, 'Europa's meest zuidelijke fjord'

ROUTE

DAGINDELING

Brussel > Tivat

Na aankomst op de luchthaven, transfer naar Igalo.

Avondmaal en overnachting in Palmon Bay Hotel & Spa **** in Igalo.

Na het ontbijt rijden we naar Mostar, in Bosnië en Herzegovina. Onderweg maken jwe een fotostop bij het prachtige Derwisj-klooster van Blagaj. Bij aankomst in Mostar staat een lokale gids ons op te wachten voor een leerrijke wandeling door de oude stad. Mostar is sinds eeuwen een ontmoetingsplaats tussen het Oosten en het Westen en tussen het Christendom en de Islam. Het symbool van de stad is de wereldberoemde Oude Brug over de Neretva rivier. We bezoeken verder de moskee en het Turks Huis van Mostar.

Geniet van wat vrije tijd om zelf op ontdekking te gaan. Dwaal door de smalle straatjes, over de oude markt en langs de moskeeën.

Overnachting in hotel Mostar *** in Mostar

Vandaag gaat het richting Sarajevo, de hoofdstad van Bosnië en Herzegovina. In 1914 werd Franz Ferdinand hier vermoord, wat de aanleiding gaf tot de Eerste Wereldoorlog. Tussen 1992 en 1995 leed de stad zwaar onder de Bosnische oorlog.

Tegenwoordig is het een bruisende stad met een culturele mix van Ottomaanse, Joegoslavische en Oostenrijks-Hongaarse gebouwen. Een lokale gids staat voor ons klaar om samen de oude stad en het turbulente verleden van deze stad te ontdekken.

Vervolgens genieten we van wat vrije tijd.

Overnachting in hotel Austria & Bosna **** in Sarajevo

Na een stevig ontbijt staat er een lange rit op het programma. We maken nog een laatste stop in Bosnië en Herzegovina en bezoeken Srebrenica, de kleine stad die vanaf 11 juli 1995 het toneel was van een meedogenloze genocide. Een gitzwarte pagina in de recente Europese geschiedenis. Met een lokale gids bezoeken we het Srebrenica Genocide Memorial. Na dit indrukwekkende bezoek steken we de grens over naar Servië en gaan we verder naar Novi Sad. Een nog onontdekte parel aan de Donau, maar wel al de Culturele Hoofdstad van Europa in 2022.

Overnachting in hotel Centar **** in Novi Sad

Met een lokale gids maken we een stadswandeling in Novi Sad. Bewonder de kleurrijke gebouwen en bezoek het schilderachtige fort van Petrovaradin, het symbool van Novi Sad en een van de belangrijkste bewaard gebleven vestingwerken van Europa.

Vervolgens gaan we met de lokale gids naar het nationale park Fruska Gora waar we het wondermooie Krusedol-klooster bezichtigen.

Bij aankomst in Belgrado genieten we van wat vrije tijd en zijn er voldoende restaurantjes in de omgeving van het hotel om de lokale keuken te ontdekken.

Overnachting in hotel Prag *** in Belgrado

Volledige dag in Belgrado, de hoofdstad van Servië. Onder leiding van een lokale gids bezoeken we de stad. De eerste stop is de St. Sava kerk, één van de grootste orthodoxe kerken ter wereld. Verder naar het Kalemegdan fort dat de 2000 jaar oude geschiedenis van de stad mooi weergeeft, het bouwwerk is gelegen op een heuvel en biedt een schitterend uitzicht op de rivieren Sava en Donau. Kuier door de bekendste winkelstraat van Belgrado, de Knez Mihailova en geniet van een vrije lunch en namiddag.

Diner in een lokaal restaurant in de wijk Skadarlija, gelegen in de oude stad. 

Overnachting in hotel Prag *** in Belgrado

Na het ontbijt vertrekken we richting Zlatibor, op de grens met Bosnië en Herzegovina. Onderweg brengen we een bezoek aan Orasac, waar in 1804 de eerste Servische opstand begon.

Daarna gaat het verder richting Topola. Bezoek de kerk van St. George en de collectie gebouwen van Koning Peter I. Aankomst in Zlatibor.

Overnachting in hotel Mona **** in Zlatibor

Terug naar Montenegro waar we de indrukwekkende Tara Brug, ooit de hoogste ter wereld, bezoeken. Waaghalzen kunnen hier optioneel per zipline over de tweede diepste kloof ter wereld zweven. Maak een korte wandeling in de omgeving van de brug en geniet van een vrije lunch.

Vervolgens bezoeken we het schitterende nationaal park Biogradska Gora dat tot de laatste ongerepte regenwouden van Europa behoort.

Aankomst in Kolasin, een bergstadje gelegen aan de voet van het Bjelasica gebergte. 

Overnachting in Bianca Resort & spa **** in Kolasin

Vandaag zetten we koers naar de Montenegrijnse kust. Onderweg rijden we door de Moraca Canyon en bewonderen de fantastische uitzichten en prachtige natuur. We stoppen kort aan het Skadarmeer, het grootste meer van Montenegro, en op een plek waar we een mooi uitzicht hebben over het schiereiland Sveti Stefan.

Daarna staat Budva op het programma, de populairste badplaats van Montenegro. De oude stadskern, omringd door een middeleeuwse muur is volledig autovrij. Kuier door de tal van pittoreske straatjes en geniet van dit schitterend stadje.

Overnachting in hotel Palma **** in Tivat

Na het ontbijt bezoeken we Kotor, gelegen aan de gelijknamige Baai en UNESCO Werelderfgoed. Door de steile uit de zee oprijzende rotswanden staat de Baai van Kotor gekend als ‘Europa’s meest zuidelijke fjord’. Tijdens een stadswandeling geeft een lokale gids ons uitgebreid uitleg over de meest belangrijke cultuurmonumenten. Nadien genieten we van wat vrije tijd. Ook bezoeken we met de lokale gids het nabijgelegen stadje Perast.

Vervolgens brengt een kort boottochtje ons naar het voor de kust gelegen eilandje Gospa od Skrpelja, gekend om zijn charmant kerkje.  

Overnachting in hotel Palma **** in Tivat

Einde van een schitterende rondreis. Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Tivat >  Brussel

INBEGREPEN

VANAF € 1.598 / PP

Interesse?

Kom snel langs en boek uw georganiseerde rondreis
naar het kloppende hart van De Balkan !