DUBAI, DE BIJZONDERE WOESTIJNMETROPOOL

6-DAAGSE RONDREIS IN GROEP

VERTREKDATA16/03 VOLZET
12/05 VOLZET
27/10 VOLZET
29/10 VOLZET

G = gegarandeerd

HIGHLIGHTS


° Snuif de lokale sfeer op in de bedrijvige soeks

° Aantrekkelijk excursiepakket voor wie meer wilt ontdekken

° Klank- en lichtspektakel bij de grootste fonteinenshow ter wereld

ROUTE

DAGINDELING

Brussel > Dubai

Aankomst en transfer naar het hotel. Het frisse en moderne hotel ligt in de levendige wijk Al Seef, aan de oevers van Dubai Creek waar vroeger het parelduiken in Dubai is begonnen. Tegenwoordig slingert er een 1,8 kilometer lange boulevard langs de iconische Creek die je prachtige panorama’s geeft. Op deze boulevard, en in het naastgelegen winkelgebied, vind je een waaier aan restaurants, cafés en winkeltjes. Ook goed om te weten, het hotel ligt op 10 minuutjes wandelen van metrostation Burjuman waarmee je eenvoudig naar Downtown Dubai kan reizen.

Na een rustig ontbijt ontdekken we samen met de Nederlandstalige gids deze hypermoderne metropool. We starten met een fotostop aan de alom bekende Burj Al Arab, het zelf geproclameerde enige 7 sterrenhotel ter wereld.

Vervolgens naar Dubai Marina, een kunstmatig aangelegde jachthaven met een groot aantal wolkenkrabbers. Met de monorail reizen we over The Palm Jumeirah, het artificiële palmeiland. Hier bewonderen we het iconische hotel Atlantis The Palm. We zetten de tocht verder naar Dubai Mall voor wat shopping plezier.

Boek je het excursiepakket, dan breng je een bezoek aan het hoogste gebouw ter wereld: de Burj Khalifa. Vanop verdieping 124, op zo’n 550 m hoogte, én net voor zonsondergang bewonder je dan de magische skyline van Dubai. Eenmaal de zon onder is, ga je naar de promenade tussen de Burj Khalifa en Dubai Mall waar je geniet van de grootste fonteinenshow ter wereld, een spectaculair klank- en lichtspel!

Tijd voor het historisch gedeelte van Dubai. We starten met een fotostop aan de moskee van Jumeirah. Nadien rit naar de wijk Bastakiya, het oudste deel van de stad waar we tal van restaurants, cafés en kunstgalerijen kan vinden.

De voormiddag wordt afgerond met een bezoek aan het Dubai Museum, gelegen in het historische Al Fahidi Fort, waar we een beter inzicht krijgt in de lokale geschiedenis.

Vervolgens steken we met een abra, een traditionele watertaxi, de zeearm Dubai Creek over en snuiven de de lokale sfeer op in de kruiden- en goudsouk.

Tot slot maken we nog een fotostop aan de Dubai Frame. Dubai Frame lijkt op een fotokader, waarbij het historische district van Dubai te zien is in het noorden, terwijl het zuiden adembenemende uitzichten biedt op de moderne skyline van de stad.

’s Namiddags terug naar het hotel.

Optioneel: ’s avonds kan je een Dinner Dhow Cruise maken. Aan boord van een traditionele Arabische boot, een dhow, geniet je van een heerlijk buffetdiner terwijl de skyline van Dubai aan je voorbij gaat.

Vrije dag. Neem een duik in het zwembad of ga zelf op ontdekking.

OPTIONEEL: Boek je het excursiepakket, dan ga je vandaag naar Abu Dhabi, de hoofdstad van de Emiraten. Samen met de Nederlandstalige lokale gids bezoek je de majestueuze Sheik Zayed moskee. Het is niet alleen de duurste moskee ter wereld, zo’n 427 miljoen euro aan bouwkosten, maar ook een van de grootste. Vergeet je zonnebril zeker niet mee te nemen want de binnenplaats bestaande uit spierwit marmer is oogverblindend! Bovendien is deze rijkelijk versierd met bloemmotieven, bladgoud en edelstenen. Een lust voor het oog!

Ook het interieur is fenomenaal mooi. In de grootste gebedsruimte zie je namelijk het grootste handgeweven tapijt ter wereld en de grootste kroonluchter.

Verder naar Heritage Village, waar de cultuur en tradities van het emiraat worden weerspiegeld. Je krijgt een kijk in het eenvoudige leven en de tijd voor de ontdekking van olie.

Onderweg maak je een fotostop bij Qasr Al Watan, wat meer dan een paleis is.

In de namiddag breng je een bezoek aan het Louvre Abu Dhabi, de culturele parel van het emiraat. In 2007 kwamen Abu Dhabi en Frankrijk overeen dat het emiraat een museum mocht openen dat dertig jaar lang de naam Louvre zou dragen. De bouw van het Louvre Abu Dhabi, ontworpen door de bekende architect Jean Nouvel, kostte meer dan een miljard euro en er werd tien jaar lang aan gebouwd. Het resultaat is werkelijk fenomenaal! Het spectaculaire complex, bestaande uit 55 kleine gebouwen, is overdekt door een gigantische koepel van metalen sterren. Werken uit alle tijdperken staan er tentoongesteld. Een rondleiding mag dus niet ontbreken!

Op terugweg naar Dubai maak je nog een korte fotostop aan Ferrari World Abu Dhabi, het grootste indoor themapark ter wereld.

Vrije dag. Blaas even uit op het publieke strand van Jumeirah Beach of shop till you drop in Dubai Mall.

OPTIONEEL: Boek je het excursiepakket, dan staat er ’s namiddags een leuke activiteit gepland. Met jeeps trek je dan de woestijn in! Het is amper te geloven dat de gouden woestijn op slechts enkele tientallen kilometers verwijderd is van de levendige stad. Eenmaal in de woestijn doe je aan dune bashing over de toppen van de zandduinen. Je zult niet alleen een fabuleuze zonsondergang meemaken, maar ook genieten van een traditionele Arabische barbecue onder de sterrenhemel. Het is de perfecte afsluiter van deze reis!

Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven.

Dubai > Brussel

INBEGREPEN

VANAF € 899 / PP

Interesse?

Kom snel langs en boek uw georganiseerde rondreis naar Dubai, de stad vol contrasten !