KLASSIEK GRIEKENLAND

8-DAAGSE RONDREIS IN GROEP

VERTREKDATA04/07 VOLZET

05/09 G

03/10 G

G = gegarandeerd

HIGHLIGHTS


° Uitgebreid bezoek aan Athene

° De imposante Meteora kloosters

° Ontdekking van de verlaten stad Mystras

° Bezoek aan de Akropolis

ROUTE

DAGINDELING

Brussel > Athene

Na aankomst op de luchthaven, transfer naar het hotel. Welkom in het land van witte huisjes, blauwe zeeën en Griekse mythologie.

We verblijven twee nachten in hotel Achillion *** of gelijkwaardig.

Tijd om om om Athene te ontdekken met een bezoek aan de imposante Acropolis, de ‘heilige rots’ van Athene, met zijn vele indrukwekkende gebouwen en tempels. Ga op verkenningstocht langs de belangrijkste bezienswaardigheden van deze metropool. In de namiddag vrije tijd om te genieten en op eigen tempo de stad te verkennen.

Onderweg naar het grootste schiereiland van Griekenland, Peloponnesus, maken we een fotostop aan het kanaal van Korinthe.

Verder naar Mycene, de voormalige hoofdstad van het koninkrijk rond 1400 v. Chr.

Aansluitend gaan we verder naar een pizza over is het heiligdom van Epidaurus, het heiligdom van Asklepius de god van de geneeskunde en UNESCO werelderfgoed.

We zetten onze reis verder naar Nauplion, een gezellige historische stad.

De dag eindigt in Tolo of Nauplion, waar we overnachten in hotel Pitsaki *** in Tholo, Serenity hotel in Tolo Park Hotel *** in Tolo, Park Hotel in Nauplion of gelijkwaardig.

Via Sparta reizen we vandaag richting Mystras, de Byzantijnse ruïnestad. Tegenwoordig is het een verlaten stad.

Daarna reizen we door naar Olympia waar we overnachten in hotel Olympic Village ***, Hotel Kaifas Lake *** of gelijkwaardig. 

De geboortestad van de Olympische Spelen staat vandaag op het programma, Olympia… gelegen in een weelderig begroeide vallei. We bezoeken er de historische site met onder andere de Zeustempel, het Heraion, het Gymnasium, het Olympisch Stadion en het museum. Daarna reizen we door naar Arachova.

Overnachting in Arachova  Inn *** of gelijkwaardig.

Voormiddag: Delphi, de mooiste archeologische site van Griekenland met onder andere het theater, het heiligdom en het orakel van de God van het licht: Apollo.

Namiddag: verder naar Kalambaka, nabij Meteora via Lamia, Karditsa en Trikala.

Overnachting in hotel Meteoritis ***, Hotel Famissi *** of gelijkwaardig in Kalambaka.

Vandaag vertoef je in Meteora, één van de grootste en opmerkelijkste natuurwonderen van Griekenland. Meer dan 300 m hoge rotsmassa’s verheffen zich hier vanuit deze vlakte.

Boven op een aantal van deze rotsen hebben Byzantijnse monniken pareltjes van kloosters gebouwd. Het is nog maar minder dan een eeuw geleden dat de kloosters enkel met klimladders bereikbaar waren, onvoorstelbaar en werkelijk indrukwekkend!

Terugrit naar Athene.

Overnachting in hotel Achillion *** in Athene of gelijkwaardig.

Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven.

Athene > Brussel

INBEGREPEN

VANAF € 1.374 / PP

Interesse?

Kom snel langs en boek uw georganiseerde rondreis naar Griekenland,
een pareltje wat cultuur betreft !