IJSLAND EN HET NOORDERLICHT SPOTTEN

5-DAAGSE RONDREIS IN GROEP

VERTREKDATA


27/10

2025

19/01
02/03 - 24/03

G = gegarandeerd

HIGHLIGHTS° Op jacht naar het indrukwekkende noorderlicht

° Ontdek de prachtige natuurroute 'Golden Circle'

° Het schiereiland Snaefellsnes, IJsland in het klein

° Ontspannen in het warme water van de Sky Lagoon

ROUTE

DAGINDELING

Brussel > Keflavik

Aankomst in Keflavík. Ben je klaar voor een winters avontuur?

Na aankomst rijden we meteen door naar Sky Lagoon. Warm jezelf terug op in de geothermische lagune aan de zee, de Sky Lagoon. Kom tot rust terwijl je geniet van de verblindende zonsondergang. Het mineraalrijke lichtblauwe water dat naar boven borrelt uit de natuurlijke bronnen staat bekend om zijn geneeskrachtige werking en heeft een positieve werking op de huid!

Hoewel de temperatuur zich rond het vriespunt bevindt, ga je het zeker niet koud hebben. Met een temperatuur van ongeveer 40 graden, is het water aangenaam warm. Als je geluk hebt, kan je al een adembenemende show krijgen van het Noorderlicht.

Overnachting in hotel Klettur *** in Reykjavík

We gaan op ontdekking door de IJslandse hoofdstad Reykjavík. Deze stad is prachtig gelegen op een schiereiland met heuvels en bergketens op de achtergrond. Een stadstour laat ons kennismaken met de belangrijkste hoogtepunten. We maken fotostops aan onder meer de beroemde en eigenzinnige Hallgrimskerk en het Höfði-huis waar er gesproken is over het einde van de Koude Oorlog. Tijd voor de attractie FlyOver Iceland. Tijdens deze 4D ‘experience’ lijkt het alsof je over IJsland vliegt. De spectaculaire beelden, de bewegende stoelen en de ‘special effects’ zoals wind en mist zorgen voor een geweldige ervaring.

In de namiddag kan je de stad zelf ontdekken. Loop bijvoorbeeld door de Langavegur, de bekendste winkelstraat waar je verschillende winkels vindt of bezoek een museum.

‘s Avonds gaan we op zoek naar het noorderlicht*. Dit unieke natuurverschijnsel is werkelijk magisch en enkel in de wintermaanden te zien. Om de kansen te vergroten, rijden we naar het platteland waar we geen last hebt van de stadsverlichting. Al kijkend naar een donkere hemel stijgt de spanning. Zien we dan dadelijk echt het welbekende noorderlicht? Met wat geluk worden we beloond met groene bewegende lichtbogen boven ons, ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring.

* Het noorderlicht is een natuurverschijnsel dat zichtbaar kan zijn van september tot en met april, we doen ons best om het te kunnen aanschouwen, maar er is echter geen garantie.

Overnachting in hotel Klettur *** in Reykjavík

Op het programma vandaag staat het schiereiland Snaefellsnes, in het westen van IJsland, ook wel ‘IJsland in het klein’ of ‘miniatuur-IJsland’ genoemd. We zien hier namelijk imposante zee kliffen, eeuwenoude gletsjers, vulkanische pieken, kleine vissersdorpjes, spotten unieke vogels en genieten van de watervallen. Kortom, we bevinden ons in een spectaculair en fascinerend landschap.

We bezoeken de vissersplaatsjes Stykkishólmur en Arnarstapi. Arnarstapi is gekend voor de vele mooie basaltformaties en vogelkolonies. Een stop aan de iconische berg Kirkjufell mag zeker niet ontbreken. Dankzij haar perfecte geometrische vorm kan je de naam vertalen als ‘Kerkberg’. De 463 meter hoge berg ligt in een grandioos, maar ruig landschap. De waterval voor de berg zorgt al jaren voor ongeëvenaarde foto’s. De hele dag genieten we van de rust die er heerst in het Nationaal Park Snaefellsnes. Aan het einde van de dag rijden we terug naar Reykjavík.

Onderweg hebben we nog kans op het spotten van IJslandse paarden. Deze oerpaarden zijn alléén in IJsland te vinden en uniek in hun soort.

Overnachting in hotel Klettur *** in Reykjavík

Vandaag ontdekken we de Golden Circle, de drie bekendste hoogtepunten van IJsland: Geysir, Gullfoss en Thingvellir National Park. Eerst gaan we naar het heetwaterbronnengebied Geysir. De grote Geysir is nu slapende, maar gelukkig stelt de naastgelegen Strokkur ons niet teleur. Terwijl we wachten, zien we het water steeds meer borrelen totdat een helderblauwe bal water plots ontstaat en ineens 30 meter de lucht in spuit. Dit schouwspel van dichtbij meemaken is zéér bijzonder.

Heb je het spektakel gemist? Geen probleem, de zeer actieve Strokkur katapulteert elke 5 à 10 minuten een grote hoeveelheid water de lucht in. Niet ver hier vandaan zien we de waterval Gullfoss, voor velen de mooiste waterval van IJsland. Dankzij de grote kracht waarmee het water de kloof instort, vormen er zich grote nevelwolken die bij zonnig weer vrijwel altijd een mooie regenboog veroorzaken. Daarom dat de waterval ook wel de ‘gouden waterval’ wordt genoemd. In de wintermaanden bevriest een deel van de waterval, wat het een sprookjesachtige aanblik geeft.

Verder naar het Nationaal Park Thingvellir, welke op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Uit historisch oogpunt is dit de belangrijkste plek in IJsland. In 930 werd hier ’s werelds eerste parlement opgericht. Bovendien vormt Thingvellir de grens tussen twee tektonische platen. Het geeft ons dus een perfect beeld van de geologie van IJsland.

Overnachting in hotel Klettur *** in Reykjavík

Transfer naar de luchthaven van Keflavík voor de terugvlucht.

Keflavik > Brussel

INBEGREPEN

VANAF € 1.557 / PP

Interesse?

Kom snel langs en boek uw georganiseerde rondreis
naar 'puur natuur' IJsland !