ISRAËL, TERUG NAAR HET BEGIN

8-DAAGSE RONDREIS IN GROEP

VERTREKDATA


Momenteel geen
beschikbare data
voor deze reis

HIGHLIGHTS


° Het hippe Tel Aviv en de gezellige havenstad Jaffa

° Ervaar het gewichtloos drijven op de Dode Zee

° Het meer van Tiberias

° De Golanhoogvlakte met wijnproeverij

° Jeruzalem met de impressionante Klaagmuur en de Heilige Grafkerk

ROUTE

DAGINDELING

Brussel > Tel Aviv

Na aankomst op de luchthaven, transfer naar het hotel. 

We verblijven twee nachten in hotel Grand Beach Hotel Tel Aviv **** in Tel Aviv.

Vandaag ontdekken we de bekendste mediterrane stad van Israël, Tel Aviv.

We starten de dag met een ontspannende wandeltocht in Jaffa, een oude Arabische havenstad. Hier ontdekken we de kunstenaarswijk, de gezellige straatjes en genieten we van het uitzicht over de kustlijn van Tel Aviv.

Vervolgens bewonderen we de Rothschild Avenue, ook wel de Champs-Élysées van Israel genoemd en de Bauhaus architectuur, UNESCO Werelderfgoed.

Verder naar de Carmel Market, de grootste markt van Tel Aviv met een bijzonder aanbod aan lokale producten, een aanrader voor wie de lokale specialiteiten wil ontdekken.

Namiddag vrij om Tel Aviv op eigen houtje te ontdekken.

Tijdens de mooie route doorheen het Karmelgebergte houden we halt bij een typisch Druze dorpje. Daarna gaan we verder naar de levendige havenstad Haifa. We bezoeken er de Perzische tuinen rondom de Baha’i-tempel en genieten van een prachtig uitzicht over de stad.

Verder richting Akko, een stadje dat zowel oosters als middeleeuws aanvoelt. We bezoeken het Turks badhuis en het tunnelcomplex van de Tempeliers.

In Nazareth bezichtigen we de Basiliek van de Aankondiging, waar engel Gabriël aan Maria vertelde dat ze het leven zou schenken aan Jezus.

Eindpunt van deze dag is het meer van Tiberias waar we twee nachten verblijven in een hotel Astoria Galilee *** in Tiberias.

De dag start met de Berg der Zaligheden, de plek waar Christus verschillende preken hield. Vanop deze berg heb je een adembenemend uitzicht over het meer van Tiberias.

Vervolgens rijden we naar het aan de noordoever gelegen Tabgha waar het wonder van de vermeerdering van de broden en de vissen plaatsvond.

Verder naar Capernaum waar we de overblijfselen terugvinden van de oude Synagoge gevolgd door een bezoek aan het huis van Sint-Pieter.

Ontspannende boottocht op het meer van Galilee.

Vervolgens begeven we ons naar de Golanhoogvlakte. Vanop de berg Bental krijgen we een onvergetelijk uitzicht over het omliggende landschap.

Vandaag krijgen we een rondleiding in een kibbutz, een unieke nederzetting die enkel in Israël terug te vinden is. Verder naar Massada waar de door koning Herodes gebouwde rotsvesting je een prachtig uitzicht geeft over de omgeving. Een kabel lift brengt ons naar boven waar we de ruïnes van het paleis van Herodes bezoeken.

Nadien genieten we van een zwempartijtje in de Dode Zee. De hoge zoutconcentratie zorgt ervoor dat je blijft drijven op het wateroppervlak, de kans om helemaal tot rust te komen en op te gaan in deze bijzondere ervaring!

Rit naar Jeruzalem waar we drie nachten verblijven in hotel Royal Jeruzalem ****.

Tijd om Jeruzalem te ontdekken! We starten op de Olijfberg waar we genieten van een prachtig uitzicht over de oude stad. De Leeuwenpoort verwelkomt ons nadien in het oude stadsgedeelte waar we de Sint Annakerk Bethesdavijver bewonderen.

Om bij de Heilige Grafkerk te komen, de plek waar Christus werd gekruisigd, begraven en vervolgens herrees, wandelen we via de verschillende haltes van de kruisweg of Via Dolorosa. Bij de Zionberg bezoeken we, naast de kamer waar het Laatste Avondmaal werd genuttigd, ook het graf van koning David en de Dormitio-abdij.

We eindigen deze bijzondere dag bij de indrukwekkende Westelijke Muur Beter bekend als de Klaagmuur.

We vertrekken naar Bethlehem, de geboortestad van Jezus en koning David. We bezoeken de Geboortekerk die werd gebouwd op de grot waarin Jezus werd geboren.

Vervolgens gaan we terug naar Jeruzalem om het nieuwe stadsgedeelte te ontdekken. We bekijken onder meer de Knesset, het Israëlisch parlement, en de vijf meter hoge menora of zevenarmige kandelaar aan de overkant. In het Israël museum vinden we het Schrijn van het Boek, waar meer dan 200 fragmenten ver de Dode Zeerollen worden bewaard.

We eindigen deze dag met een aangrijpend bezoek aan Yat Vashem, het officiële Israëlische monument ter nagedachtenis van de miljoenen slachtoffers van de Holocaust. 

Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven.

Tel Aviv > Brussel

INBEGREPEN

VANAF € 1.851 / PP

Interesse?

Kom snel langs en boek uw georganiseerde rondreis naar Israël
en maak kennis met hoe het ooit begon !