KENIA, IN DE SCHADUW VAN DE KILIMANJARO

10-DAAGSE RONDREIS IN GROEP

VERTREKDATA06/07 VOLZET
20/07 VOLZET
10/08 VOLZET
07/09 VOLZET

28/09 G

G = gegarandeerd

HIGHLIGHTS


° Bewonder olifanten en zebra's
met bruinrode gloed in Tsavo East

° Afwisselende 4-daagse safari
in combinatie met strand

° Nachtsafari in Taiga Hills

° Comfortabel kamperen aan de voet van de Kilimanjaro

ROUTE

DAGINDELING

Brussel > Mombasa

Aankomst op de luchthaven van Mombasa en transfer naar het hotel. We verblijven aan de zuidkust van Mombasa in een heerlijk strandhotel op basis van all inclusive. Hier genieten we van de zwembaden en het mooie strand alvorens het safari avontuur begint!

Overnachting in Diani Beach
Baobab Beach Resort & Spa (Standaard) of vergelijkbaar

Profiteer van al wat dit prachtige hotel te bieden heeft. Duik het zwembad in, maak een ontspannende wandeling op het strand of ga eens snorkelen en ontdek de onderwaterwereld van Kenia. De ideale manier om uitgerust aan het safari avontuur te beginnen.Overnachting in Taita Hills

Overnachting in hotel Baobab Beach Resort **** aan Diani Beach

Na een vroeg ontbijt verlaten we de kust en trekken het binnenland in naar de weelderige omgeving van het Taita Hills Safari Resort. Hier genieten we van de lunch alvorens samen met de groep een boom te planten aan de rand van het resort. Dit is hier sinds 2010 een traditie en momenteel staat de teller op meer dan 10.000 inheemse bomen die er geplant werden. Een mooi initiatief om de gevolgen van aanhoudende droogte, bosbranden en onstuimige olifanten te counteren. De omgeving van Taita Hills was tijdens de eerste wereldoorlog het decor van enkele bloedige veldslagen, we komen er meer over te weten tijdens een bezoek aan een museum gewijd aan deze nare periode.

In de namiddag verkennen we het reservaat en gaan we een eerste maal op zoek naar grazende zebra’s, stoeiende olifanten en nog veel meer.

Na het diner in de lodge, staat ons nog een verrassing te wachten. Kleed je warm aan voor een avondsafari, waar we de kans krijgen om het wild in hun nachtelijke habitat te observeren.Overnachting in Amboseli National Park

Amboseli Sopa Lodge (Standaard) of vergelijkbaar

Na een vroege ochtendsafari zetten we koers naar Amboseli Nationaal Park. Bij helder weer kunnen we bij aankomst al genieten van een adembenemend uitzicht op de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika.

Na de lunch en wat vrije tijd aan het zwembad, gaan we op safari in Amboseli Nationaal Park. Savannelandschappen gaan over in moerassen, die gevoed worden door het smeltwater van de Kilimanjaro. Het park staat bekend om zijn talrijke kuddes olifanten, die samen met nijlpaarden verkoeling zoeken in de moerassen. Ook andere dieren zoals giraffen, buffels en gazellen laten zich hier van hun mooiste kant zien. Dit allemaal in de schaduw van de Kilimanjaro, spectaculairder kan het niet worden!

Overnachting in de Amboseli Sopa Lodge *** in Amboseli

Met het opkomen van de zon, vertrekken we een tweede keer op safari in Amboseli. De donkere lucht maakt plaats voor prachtige rode tinten. Genietend van de eerste zonnestralen, horen we de natuur tot leven komen. Een volgend hoogtepunt op deze fantastische reis is een ontmoeting met de rode olifanten van het Tsavo East Nationaal Park. Doordat de ondergrond van Tsavo East uit rode aarde bestaat, kleuren de olifanten hier bruinrood. Tsavo, opgedeeld in een oostelijk en westelijk deel, is met een oppervlakte van 22.000 vierkante kilometer het grootste nationale park van Kenia. Eénmaal aangekomen aan Voi Gate, de ingang van het park, gaat het dak van de jeep naar omhoog. Geniet met de wind in de haren van een rit door de uitgestrekte vlaktes van Tsavo!

Na de lunch en een siësta in de lodge, trekken we er opnieuw op uit. Tijdens een game drive gaan we op zoek naar onder andere leeuwen, olifanten, zebra’s en zo veel meer.

Overnachting in de Ashnil Aruba Lodge ***+ in Tsavo East Nationaal Park

Ook vandaag starten we de dag met een ochtendgamedrive door het fraaie Afrikaanse landschap.

Geniet hierna van een vroege lunch alvorens we verder reizen naar Mombasa, met het strandhotel als eindbestemming. In de late namiddag komen we aan de zuidkust van Mombasa en nemen we afscheid van onze gids/chauffeur.

Overnachting in hotel Baobab Beach Resort **** aan Diani Beach

Relax vandaag met je voeten in het zand van Diani Beach aan de Indische oceaan. Zalig niets doen met zicht op zee, een ontspannende strandwandeling maken, snorkelen of de lokale cultuur nog wat verder gaan ontdekken? Jij bepaalt het tempo!

Overnachting in Diani Beach
Baobab Beach Resort & Spa (Standaard) of vergelijkbaar

Einde van de reis en tijd om afscheid te nemen van dit prachtige land. Geniet nog van vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Mombasa > Brussel

Aankomst in Brussel

INBEGREPEN

VANAF € 2.279 / PP

Interesse?

Kom snel langs en boek uw georganiseerde rondreis naar Kenia, 'hét dierenparadijs' !