TANZANIA & ZANZIBAR

13-DAAGSE RONDREIS IN GROEP

VERTREKDATA21/07 VOLZET
01/09 VOLZET
06/10 VOLZET

2025

02/02 G
02/03

G = gegarandeerd

HIGHLIGHTS


° Op safari in de Ngorongoro vulkaankrater

° Spot de 'BIG FIVE' tijdens een gamedrive

° Aperitief bij de ondergaande zon in Serengeti

° Kom tot rust aan de parelwitte stranden van Zanzibar

ROUTE

DAGINDELING

Brussel > Kilimanjaro

Na aankomst op de luchthaven zetten we koers naar Arusha. Na een uurtje bereiken we de lodge, waar we aan de rand van het zwembad kunnen uitrusten van de vlucht.

Overnachting in Africa Safari Arusha Lodge *** in Arusha

Na een vroeg ontbijt begint ons avontuur door de wildernis. Onderweg naar het Natronmeer, een tocht van ongeveer 6 uur en tevens de langste rit van onze rondreis, zoeken we naar dieren in het voorbijglijdende landschap.

Het meer ligt in een vulkanische omgeving dat wordt gedomineerd door de indrukwekkende Ol Doinyo Lengai vulkaan, één van de weinige actieve vulkanen ter wereld.

In de namiddag staat een wandeling naar de prachtige Ngare Sero-waterval op het programma, begeleid door een Maasai. Neem zeker zwemkledij mee en geniet van een verfrissende duik bij de waterval. In het broedseizoen, wanneer er duizenden flamingo’s samenkomen aan het meer (+/- augustus tot oktober), wordt de wandeling vervangen door de Flamingo Lake Walk.

Overnachting in Africa Safari Lake Natron Lodge *** in de omgeving van het Natronmeer

We zetten koers naar het westen, richting het dorp Ololosokwan. Na een lunch in onze prachtige lodge start de eerste gamedrive in het Pololeti Game Reserve. Dit reservaat maakt deel uit van de grotere Serengeti ecozone en is de thuis van enkele machtige roofdieren zoals leeuwen en luipaarden.

Overnachting in Africa Safari Maasai Boma Lodge *** in de omgeving van Ololosokwan

Na het ontbijt ontdekken we tijdens een safari het noordelijke deel van het Serengeti Nationaal Park. De talrijke acaciabomen en rotspartijen geven het landschap een unieke toets en de adembenemende vergezichten zijn ronduit spectaculair.

Onze zoektocht naar de ‘big five’ gaat verder! In de Serengeti leven ook meer dan 500 vogelsoorten, waardoor dit een waar paradijs voor vogelspotters is.

Overnachting in Africa Safari Maasai Boma Lodge *** in de omgeving van Ololosokwan

We doorkruisen de Serengeti en reizen van het centrale naar het zuidelijke deel van het park. De Serengeti is beroemd om zijn jaarlijkse migratie van meer dan een miljoen gnoes en andere herbivoren, die over de uitgestrekte vlaktes trekken op zoek naar eten.

Dit natuurverschijnsel is ronduit spectaculair! Heb je gisteren leden van de Big Five gemist? Dan heb je vandaag alsnog de kans om ze te treffen. De Ndutu vlaktes en moerassen zijn namelijk het hele jaar door een leefgebied voor zes soorten grote katten, waaronder leeuwen, luipaarden en cheeta’s.

Overnachting in Africa Safari South Serengeti Lodge *** aan Lake Ndutu

Vanochtend maken we ons op voor één van de opmerkelijkste natuurwonderen op aarde: de Ngorongorokrater. Deze enorme krater staat algemeen bekend als het achtste wereldwonder en het is niet moeilijk te zien waarom. Hij herbergt een buitengewone verscheidenheid aan dieren waaronder de met uitsterven bedreigde neushoorn, een zeldzaam maar opwindend gezicht!

Na een onvergetelijke tour door de krater rijden we door naar het stadje Karatu, bekend om zijn verfrissende klimaat en prachtige koffieplantages.

Overnachting in Africa Safari Karatu Lodge *** in de omgeving van Karatu

Vandaag eindigt het safari gedeelte van onze rondreis en vliegen we vanuit Arusha richting de wuivende palmbomen van het tropische Zanzibar.

Geniet hier van de faciliteiten van het resort, gelegen aan de Indische Oceaan.

Overnachting in Dream of Zanzibar ***** in Zanzibar, op basis van all inclusive

Geniet van de rust, de parelwitte stranden, de wuivende palmbomen en de vele faciliteiten die het hotel te bieden heeft.

Ga snorkelen tussen adembenemende koraalriffen of struin door de smalle straatjes in het historische Stone Town. Geniet en doe waar je zin in hebt!

Overnachting in Dream of Zanzibar ***** in Zanzibar, op basis van all inclusive

Vrije dag in Zanzibar

Vrije dag in Zanzibar

De tijd is aangebroken om afscheid te nemen van deze zonovergoten bestemming.

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Zanzibar > Brussel

Aankomst Brussel

INBEGREPEN

VANAF € 3.591 / PP

Interesse?

Kom snel langs en boek uw georganiseerde rondreis naar
de eindeloze savannes in Tanzania en de tropische stranden van Zanzibar!