KROATIË, LAND VAN DUIZEND EILANDEN

8-DAAGSE RONDREIS IN GROEP

VERTREKDATA11/05 VOLZET
15/06 VOLZET

07/09

05/10

G = gegarandeerd

HIGHLIGHTS


° Bruisend Zagreb, hoofdstad vol Mediteraanse flair

° UNESCO Werelderfgoed in Sibenik, Split en Trogir

° Bezoek aan middeleeuwse stadskern van Dubrovnik

° Bewonder de natuurpracht

° De watervallen van de Plitvicemeren

ROUTE

DAGINDELING

Brussel > Zagreb

Aankomst op de luchthaven van Zagreb en transfer naar het hotel. Je bent vrij om de stad al een eerste keer te verkennen.

Overnachting in hotel Orient *** of gelijkwaardig in Zagreb

Na een deugddoend ontbijt trekken we met een lokale gids op verkenning door het mooie Zagreb. We wandelen door de middeleeuwse straatjes van Gornji Grad, het oude stadsgedeelte, naar de opvallende St-Marcuskerk en de machtige St. Stefanuskathedraal.

Vervolgens bezoeken we het modernere stadsgedeelte Donji Grad. Hier treffen we statige huizen, mooie pleinen en groene parken.

Na wat vrije tijd voor een lunch in deze unieke stad zet je koers naar de regio van Plitvice.

Overnachting in hotel Mirni Kutak *** of gelijkwaardig in Otocac

We bezoeken deze ochtend samen met een lokale natuurgids de meren van Plitvice, het mooiste nationaal park van het land en misschien wel het mooiste natuurgebied van heel Europa. Zestien unieke meren zijn hier trapsgewijs met elkaar verbonden door niet minder dan 92 watervallen. De hoge beboste bergen, de kristalheldere meren en de spectaculaire karstfenomenen vormen het ideaal decor voor een adembenemende wandeling op zijn houten wandelpaden. Na deze unieke ervaring rijden we verder naar Zadar.

Overnachting in hotel Kolovare **** of gelijkwaardig in Zadar

Met een lokale gids verkennen we de historische kern van Zadar, schitterend gelegen op een pittoresk schiereiland. We wandelen langs de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder de kerk van de Heilige Donatius en de Venetiaanse stadswallen. We bewonderen het zeeorgel, een uniek muziekinstrument met tientallen orgelpijpen ontworpen door Nikola Bašić, gelegen aan de promenade van Zadar. Na het begeleide bezoek hebben we tijd om deze fraaie stad op eigen houtje verder te ontdekken.

Overnachting in hotel Kolovare **** of gelijkwaardig in Zadar

Na het ontbijt zetten we koers naar Šibenik. Hier worden het stadsbeeld overheerst door vier dominante forten, kerken en rijkversierde renaissance paleizen. Verscholen in de smalle steegjes van het autoluwe stadscentrum bezoek je de St. Jakobkathedraal, een kathedraal met een rijke geschiedenis. De fraaie koepels, decoratieve uitgehouwen gezichten en gedetailleerde stenen beelden maken van dit bouwwerk het visitekaartje van de stad. Nadat we afscheid hebben genomen van de lokale gids hebben we nog wat vrije tijd om rond te kuieren in deze fijne stad.

De volgende stop is Trogir, gelegen op een schiereiland en net als Šibenik trots prijkend op de Unesco werelderfgoedlijst. Tijdens een begeleide stadswandeling ontdekken we deze prachtige stad en zijn rijke geschiedenis. Via een mooie route langs de indrukwekkende kustlijn gaan we vervolgens naar Split, deze levendige stad is onze eindhalte voor vandaag.

Overnachting in hotel Cvita **** of gelijkwaardig in Split

Vandaag verkennen we de historische stadskern van Split met een lokale gids. We wandelen langs de belangrijkste bezienswaardigheden en bezoeken het paleis van Diocletianus. Het indrukwekkende pied-à-terre van de Romeinse keizer maakt deel uit van de Unesco Werelderfgoedlijst en vormt het hart van de stad.

Geniet van wat vrije tijd en zoek een leuk terrasje uit om te profiteren van de zon en de heerlijke gerechten die hier geserveerd worden. De relaxte, Mediteraanse levensstijl die Split een unieke vibe geven ervaren we hier het best!

In de namiddag gaat het langs de immer glinsterende Adriatische zee naar het volgende hoogtepunt op deze reis, Dubrovnik.

Overnachting in hotel Ivka *** of gelijkwaardig in Dubrovnik

Met een lokale gids gaan we op verkenning doorheen de ommuurde, oude stad van Dubrovnik. Dankzij haar goed bewaarde Middeleeuwse stadskern staat Dubrovnik in zijn geheel op de Unesco-werelderfgoedlijst. We wandelen langs de oude stadsmuren naar het paleis van de Rector. Dit kleine museum met schitterend atrium geeft ons een goed inzicht in de rijke geschiedenis van de stad.

Vervolgens bezoeken we het fraaie Dominicaanse klooster dat zijn oorsprong kende in de 14de eeuw. Langs de buitenkant heeft het meer weg van een fort. Binnenin ontdekken we verschillende religieuze kunstwerken en enkele architecturale pareltjes zoals de zuilengangen.

Nadien hebben we vrije tijd om zelf op ontdekking te gaan in deze bijzondere stad die als bijnaam parel van de Adriatische zee heeft gekregen. De charmante smalle straatjes bezaaid met winkeltjes, terrassen en statige gebouwen vol verhalen geven de stad een uniek karakter.

Overnachting in hotel Ivka *** of gelijkwaardig in Dubrovnik

Een mooie rit langs de Adriatische kust brengt ons naar luchthaven van Dubrovnik voor de terugvlucht naar Brussel. Einde van een onvergetelijke reis door het land van duizend eilanden en nog zoveel meer.

Dubrovnik > Brussel

INBEGREPEN

VANAF € 1.894 / PP

Interesse?

Kom snel langs en boek uw georganiseerde rondreis naar Kroatië en laat je betoveren !