DE BALTISCHE STATEN

9-DAAGSE RONDREIS IN GROEP

VERTREKDATA


15/06

20/07

03/08

HIGHLIGHTS


° Veelzijdige hoofdsteden: Vilnius, Riga & Tallinn

° De sprookjesachtige kastelen van Trakai en Sigulda

° Koerse Schoorwasl, 'de Sahara van de Baltische landen'

° Proef de lokale keuken:
food tour in Riga en middeleeuws avondmaal in Tallinn

ROUTE

DAGINDELING

Brussel > Vilnius

Welkom in Litouwen, dat door de geschiedenis met Estland en Letland onlosmakelijk verbonden is. 

Na aankomst op de luchthaven, transfer naar het hotel. 

Twee overnachtingen in het Neringa Hotel **** in Vilnius.

We ontdekken het sfeervolle historische hart van Vilnius dat erkend is als UNESCO werelderfgoed. Niet te missen zijn de pastelkleurige gebouwen, het prachtige stadsplein, de gotische St. Annakerk,…

Geniet van de vrije namiddag en ga zelf op ontdekking door de stad.

Bezoek aan Trakai, de voormalige hoofdstad van het groothertogdom Litouwen dat is omgeven door de bossen, heuvels en meren.

We bezoeken het gelijknamige kasteel sprookjesachtig gelegen op een eiland op het meer. Verder naar de vestingstad Kaunas, de tweede grootste stad van het land die tussen de twee wereldoorlogen dienst deed als tijdelijke hoofdstad.

Tijdens de verkenning doorheen het historische centrum zien we onder meer de kathedraal en de indrukwekkende monumenten op het centrale plein.

Overnachting in Victoria Hotel Kaunas **** in Kaunas.

Rit naar Klaipéda, gelegen aan de Oostzee. We brengen een bezoek aan de haven die vanwege zijn ijsvrije toestand de belangrijkste van het land is. Op ontdekking in het oude stadsgedeelte met zijn bijzondere architectuur, gezellige straatjes en het bekende beeldenpark.

Vervolgens gaan we naar de Koerse Schoorwal, ook wel de ‘Sahara van de Baltische Landen’ genoemd. Een schiereiland met talloze wandelende zandduinen, donkere dennenbossen en goudgele stranden.

Overnachting in National Hotel **** in Klaipéda.

Riga, de hoofdstad van Letland.

Onderweg stoppen we even aan de Kruisheuvel, een bedevaartsoord met duizenden kruisen op twee kleine heuvels, en opmerkelijke en mysterieuze ervaring!

Vervolgens gaan we naar Rundale voor een bezoek aan het barokke paleis. De gouden en de witte hal en de prachtige tuin in Franse stijl zijn een lust voor het oog. Dit bouwwerk is een toonaangevend ontwerp van de Italiaans-Russische architect Francesco Bartolomeo Rastrelli.

Verder naar Riga waar we twee nachten verblijven in Welton Riverside Spa Hotel **** in Riga.

Klaar voor een onvergetelijk bezoek doorheen Riga?

Zowel te voet als met de bus gaan we langs alle bezienswaardigheden die de stad zo bijzonder maken. Een wandeling doorheen de oude stad brengt ons langs pittoreske straten en oude gildehuizen.

Als kers op de taart gaan we verder naar de bedrijvige centrale markt voor een food tour waarbij je de smaken van de lokale keuken ontdekt, het hoogtepunt van de dag!

In de namiddag heb je vrije tijd om de schoonheid van deze stad op je eigen tempo te bewonderen.

Onderweg naar Tallinn, in Estland, houden we halt in Sigulda, met als mooie bijnaam ‘het Letse Zwitserland’. Het dankt zijn bijnaam onder meer aan zijn sprookjesachtige ligging aan de vallei van de Gauja rivier in het gelijknamige Nationale Park.

We bezoeken het 13e-eeuwse kasteel van Turaida.

Korte stop in Pärnu, in de zomer een toeristische trekpleister in Estland.

Aankomst in Tallinn waar we twee nachten verblijven in Tallink City Hotel ****.

Tijd voor de ontdekking van de derde hoofdstad van deze reis, het wondermooie Tallinn. We wandelen door de oude stad die bekend staat om zijn gotische architectuur en kuieren langs de Toompeaheuvel met de Dom en de Russisch-orthodoxe Alexander Nevski kathedraal.

Vanop enkele kijkplatforms genieten we van een fantastisch uitzicht over de stad en de Baltische Zee. In de romantische Katarinasteeg met authentieke koopmanshuizen stellen lokale kunstenaars graag hun werken tentoon.

Vrije namiddag om de stad verder zelf te ontdekken.

Een bezoek aan het maritieme museum Lennusadam, gelegen in een indrukwekkende oude loods voor watervliegtuigen, is een echte aanrader!

‘s avonds schuif je aan tafel voor een middeleeuws avondmaal in een lokaal restaurant, een leuke ervaring en de perfecte afsluiter van deze reis.

Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven.

Tallinn > Brussel

INBEGREPEN

VANAF € 1.454 / PP

Interesse?

Kom snel langs en boek uw georganiseerde rondreis naar dit hechte trio !