DE BALTISCHE STATEN LITOUWEN, LETLAND & ESTLAND

9-DAAGSE RONDREIS IN GROEP

VERTREKDATA20/07

03/08

G = gegarandeerd

HIGHLIGHTS


° Veelzijdige hoofdsteden: Vilnius, Riga & Tallinn

° De sprookjesachtige kastelen van Trakai en Sigulda

° Koerse Schoorwasl, 'de Sahara van de Baltische landen'

° Proef de lokale keuken:
food tour in Riga en middeleeuws avondmaal in Tallinn

ROUTE

DAGINDELING

Brussel > Vilnius

Bijna altijd worden Litouwen, Letland en Estland in een adem vernoemd. Eeuwenlang ingeklemd tussen het immense Russische Rijk en de Oostzee zijn ze met elkaar verbonden door de geschiedenis, maar toch heeft ieder land een geheel eigen cultuur, landschap, gerechten en taal. Tijd om dit te ontdekken!

 Bij aankomst staat de Nederlandstalige lokale gids je op te wachten. Transfer naar het hotel.

Overnachting in hotel Holiday Inn **** of gelijkwaardig in Vilnius

Na het ontbijt ontdekken we samen met de lokale gids het sfeervolle historische hart van Vilnius, erkend als UNESCO Werelderfgoed. Niet te missen zijn de pastelkleurige gebouwen, het prachtige stadsplein, de gotische St. Annakerk, de barokke kathedraal en het Gediminaskasteel.

Geniet van een vrije namiddag en ga zelf op ontdekking door de stad.

Overnachting in hotel Holiday Inn **** of gelijkwaardig in Vilnius

Even buiten Vilnius bevindt zich Trakai, de voormalige hoofdstad van het groothertogdom Litouwen dat is omgeven door bossen, heuvels en meren. We bezoeken het gelijknamige kasteel, sprookjesachtig gelegen op een eiland op het meer. Vandaag is het kasteel de thuisbasis van een prachtig historisch museum met een bijhorende expositie van de Karaïm, een etnische minderheid die nog steeds te vinden is in dit gebied.

We rijden verder naar de vestingstad Kaunas, de tweede grootste stad van het land die tussen de twee wereldoorlogen dienstdeed als tijdelijke hoofdstad. Tijdens de verkenning doorheen het historische centrum zien we onder meer de kathedraal en de indrukwekkende monumenten op het centrale plein.

Overnachting in hotel Kaunas **** of gelijkwaardig in Kaunas

Rit naar Klaipéda, gelegen aan de Oostzee. We brengen er een bezoek aan de haven die vanwege zijn ijsvrije toestand de belangrijkste van het land is.

Ook ontdekken we het oude stadsgedeelte dat met zijn bijzondere architectuur, gezellige straatjes en het bekende beeldenpark heel wat te bieden heeft.

Vervolgens gaat het naar de Koerse Schoorwal, oftewel ‘de Sahara van de Baltische Landen’, een schiereiland met talloze wandelende zandduinen, donkere dennenbossen en goudgele stranden.

Overnachting in hotel National **** of gelijkwaardig in Klaipéda

Vandaag gaat het richting Riga, de hoofdstad van Letland. Onderweg stoppen we even aan de Kruisheuvel, een bedevaartsoord met duizenden kruisen op twee kleine heuvels, een opmerkelijke en mysterieuze ervaring!

Vervolgens gaan we naar Rundale voor een bezoek aan het barokke paleis. Dit bouwwerk is een toonaangevend ontwerp van de Italiaans-Russische architect Francesco Bartolomeo Rastrelli, die ook het Winterpaleis in Sint-Petersburg voor zijn rekening nam. Het gerenoveerde paleis geeft ons een beeld van authentiek meubilair uit de 18e eeuw. Ook de gouden en de witte hal en de prachtige tuin in Franse stijl zijn een lust voor het oog.

Overnachting in hotel Wellton Riverside SPA **** of gelijkwaardig in Riga

Klaar voor een onvergetelijk bezoek doorheen Riga? Zowel te voet als met de bus gaan we langs alle bezienswaardigheden die de stad zo bijzonder maken. We rijden langs de brede boulevards en geniet van een prachtig zicht op de parken, de Bastionheuvel, het Nationaal Theater, de art nouveau gebouwen, de opera en de Daugava rivier met zijn indrukwekkende bruggen.

Een wandeling doorheen de oude stad brengt ons langs pittoreske straten en oude gildehuizen. Verder zien we de Domkathedraal, het parlementsgebouw en het kasteel van Riga. Als kers op de taart gaan we verder naar de bedrijvige centrale markt voor een food tour waarbij we de smaken van de lokale keuken ontdekt, het hoogtepunt van de dag.

In de namiddag heb je de tijd om de schoonheid van deze stad zelf verder te bewonderen.

Overnachting in hotel Wellton Riverside SPA Hotel **** of gelijkwaardig in Riga

Onderweg naar Tallinn, in Estland, houden we halt in Sigulda, met als mooie bijnaam ‘het Letse Zwitserland’. Het dankt zijn bijnaam onder meer aan zijn sprookjesachtige ligging aan de vallei van de Gauja rivier in het gelijknamige nationale park dat de laatste jaren uitgegroeid is tot een belangrijk wintersportcentrum. We zijn getuige van een prachtig uitzicht over de vallei en bezoekt het 13e-eeuwse kasteel van Turaida.

Even verder maken we een korte stop in Pärnu, in de zomer een toeristische trekpleister in Estland.

Overnachting in hotel Radisson Blu Olumpia **** in Tallin

Tijd voor de ontdekking van de derde hoofdstad van deze reis, het wondermooie Tallinn. We trekken door de oude stad, bekend om zijn gotische architectuur. We wandelen langs de Toompeaheuvel met de Dom en de Russisch-orthodoxe Alexander Nevski kathedraal. Vanop enkele kijkplatforms genieten we van een fantastisch uitzicht over de stad en de Baltische Zee.

De wandeltocht gaat verder langs het stadhuis in gotische stijl, de bijzondere Raadsapotheek en de Sint-Olafkerk. In de romantische Katarinasteeg met authentieke koopmanshuizen stellen lokale kunstenaars graag hun werk tentoon.

Vrije namiddag om de stad zelf verder te ontdekken. Een bezoek aan het maritieme museum Lennusadam, gelegen in een indrukwekkende oude loods voor watervliegtuigen, is een echte aanrader.

‘s Avonds schuiven we aan tafel voor een middeleeuws diner in een lokaal restaurant, een leuke ervaring en de perfecte afsluiter van deze reis!

Overnachting in hotel Tallink City **** in Tallin

Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven.

Tallinn > Brussel

INBEGREPEN

VANAF € 1.455 / PP

Interesse?

Kom snel langs en boek uw georganiseerde rondreis naar dit hechte trio !