MADEIRA, HET EILAND VAN DE EEUWIGE LENTE

8-DAAGSE RONDREIS IN GROEP

VERTREKDATA06/10 VOLZET

22/03

HIGHLIGHTS


° Afdaling in Monte met een traditionele Tobogan

° Bezoek aan de natuurlijke zwembaden van Porto Moniz

° Tropische bloementuinen en pittoreske dorpen

° Magische landschappen

° Subliem uitzicht op de hoogste klif van Europa vanaf de
Cabo Girão Skywalk

ROUTE

DAGINDELING

Brussel > Funchal

Na aankomst op de luchthaven, transfer naar het hotel. Gedurende de volledige reis verblijf je in hotel Alto Lido ****, op wandelafstand van het centrum van Funchal.

Rit naar het groene oosten van het eiland. Je loopt letterlijk met je hoofd in de wolken aan het uitzichtpunt op de Pico do Areiro. De op één na hoogste verg van het eiland trakteert je op een fantastisch uitzicht.

Porto da Cruz: bezoek aan suikerrietverwerkingsfabriek.

Santana: wandeling langs de typische rood-blauwe driehoekvormige huisjes met rieten daken.

Ontdek de prachtige wandelroutes langs de levada’s te midden van een waar natuurparadijs.

Vrije dag in Funchal

OF

Optionele excursie: Boottocht zuidwestkust. Je waart langs de diepgroene kust en ziet de Cabo Girão hoog opdoemen uit de azuurblauwe zee. Genieten dus van de adembenemende vergezichten.

Pico Dos Barcelos, geniet van het panoramisch uitzicht over Funchal.

Verder landinwaarts naar Eira do Serrado met een fabelachtig zicht over het verborgen dorp Curral da Freiras. Monte met z’n betoverende tropische tuinen van de Monte Palace.

Dwaal door de bloeiende bloemenpracht en laat de serene rust van de majestueuze zwanen op het meer op je inwerken. Vanaf de bedevaartkerk Nossa Senhore do Monte glijd je de berg af met een traditionele Tobogan, een soort van gevlochten slede… een onvergetelijke ervaring!

Historische wandeling door de sfeervolle straatjes van Funchal. 

We flaneren langs de 15e eeuwse Sé kathedraal, brengen een bezoek aan het Museu de Arte Sacra, de kleurrijke Mercado dos Lavradores en proeven heerlijke dessertwijn in de Blandy’s Wine Lodge. Ook de botanische tuinen met maar liefst 2500 verschillende plantensoorten mogen niet ontbreken tijdens dt bezoek aan de stad.

Cabo Girão: de hoogste klif van Europa en de op één na grootste ter wereld. De skywalk levert adembenemende foto’s op… durf jij vanaf het glazenplatform naar beneden te kijken?

Doorheen het bergachtige binnenland bereik je Porto Moniz. Hier liggen de door de zee uitgeslepen bassins waar je kan baden met uitzicht op de Atlantische Oceaan.

Vrije dag in Funchal

OF

Optionele excursie: Referta-wandeling. Een echte aanrader voor de wandelaars! Deze 5,5km lange wandeling brengt je langs landbouwterrassen en charmante dorpjes. Je krijgt inzicht in de agrarische levensstijl op het eiland in het midden van de natuurpracht van het eiland.

Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven.

Terugvlucht naar Brussel

INBEGREPEN

VANAF € 1.080 / PP

Interesse?

Kom snel langs en boek uw georganiseerde rondreis naar Madeira, 'het bloemeneiland' !