MADEIRA, HET EILAND VAN DE EEUWIGE LENTE

8-DAAGSE RONDREIS IN GROEP

VERTREKDATA


01/04 VOLZET
17/05 VOLZET
31/05 VOLZET

28/06 G

05/07 G - 12/07 - 19/07

23/08

06/09 G - 20/09 - 27/09

11/10

G = gegarandeerd

HIGHLIGHTS


° Afdaling in Monte met een traditionele Tobogan

° Bezoek aan de natuurlijke zwembaden van Porto Moniz

° Tropische bloementuinen en pittoreske dorpen

° Magische landschappen

° Subliem uitzicht op de hoogste klif van Europa vanaf de
Cabo Girão Skywalk

ROUTE

DAGINDELING

Brussel > Funchal

Na aankomst op de luchthaven, transfer naar het hotel. Gedurende de volledige reis verblijf je in hotel Alto Lido ****, op wandelafstand van het centrum van Funchal.

Rit naar het groene oosten van het eiland. Je loopt letterlijk met je hoofd in de wolken aan het uitzichtpunt op de Pico do Areiro. De op één na hoogste verg van het eiland trakteert je op een fantastisch uitzicht.

Porto da Cruz: bezoek aan suikerrietverwerkingsfabriek.

Santana: wandeling langs de typische rood-blauwe driehoekvormige huisjes met rieten daken.

Ontdek de prachtige wandelroutes langs de levada’s te midden van een waar natuurparadijs.

Vandaag ontdek je de weelderige zuidwestkust van het eiland vanop het water tijdens een boottocht. Je vaart langs de diepgroene kust en ziet de Cabo Girão hoog opdoemen uit de azuurblauwe zee. Terwijl jij op het dek geniet van de rust en adembenemende vergezichten zorgt de bemanning voor een heerlijke lunch met lokale specialiteiten.

De rest van de dag ben je vrij om Funchal verder te ontdekken.

Na een welverdiend ontbijt vertrekken we naar de Pico Dos Barcelos. Geniet van het panoramische uitzicht over Funchal, de bergen en de kust. Verder landinwaarts naar de Eira do Serrado. Een aanrader hier is het ‘arendsnest’ met een fabelachtig zicht over het verborgen dorp Curral da Freiras, ook wel gekend als het Nonnendal. Deze naam ontstond toen kloosterlingen Funchal ontvluchtten via een nauwelijks te vinden wandelpad en zich in de afgelegen vallei schuilhielden voor zeerovers die Madeira binnenvielen.

We rijden verder naar Monte. Laat je betoveren door de tropische tuinen van de Monte Palace. Dwaal door de bloeiende bloemenpracht en laat de serene rust van de majestueuze zwanen op het meer op je inwerken. Geniet na het bezoek van het lokale drankje, Poncha. Tijd om terug te keren naar Funchal. Vanaf de bedevaartkerk Nossa Senhore do Monte glijd je de berg af met een traditionele tobogan (gevlochten slee).

Een onvergetelijke ervaring!

In de voormiddag maken we kennis met het historische centrum van Funchal. Al wandelend door sfeervolle straatjes bereiken se de fraaie Sé kathedraal daterend uit de 15de eeuw. Het Museu de Arte Sacra bevindt zich vlakbij. Dit museum behoort tot een van de oudste van de stad en heeft zelfs enkele Vlaamse meesterwerken in het bezit. Verder naar de kleurrijke Mercado dos Lavradores. Verkopers, vaak nog in traditionele klederdracht, bieden er prachtige bloemen, exotisch fruit en vers gevangen vis aan.

Tenslotte bezoeken we Blandy’s Wine Lodge. In het oudste wijnhuis van het eiland wordt de beroemde Madeira wijn geproduceerd. De liefhebbers krijgen hier de kans om te proeven van deze heerlijke dessertwijn.

De rest van de dag ben je vrij. Geniet op een terrasje van het fenomenale uitzicht over de oceaan, flaneer over de boulevard of ga relaxen aan het zwembad. Ook de botanische tuinen, met maar liefst 2500 verschillende plantensoorten, mogen zeker niet ontbreken tijdens je bezoek aan de stad.

Een mooie rit langs de zuidkust brengt ons naar Cabo Girão: de hoogste klif van Europa en de op een na grootste van de wereld. De skywalk levert ongetwijfeld adembenemende vakantiefoto’s op. Durf jij vanaf het glazen platform naar beneden te kijken? Doorheen het bergachtige binnenland bereik je Porto Moniz. Tussen de rotsen liggen door de zee uitgeslepen bassins waar je kan baden met uitzicht op de Atlantische Oceaan. Door de weelderig begroeide bergen keren we in de namiddag terug naar het hotel na een tussenstop in een gezellig café in Sao Vicente.

Vrije dag in Funchal

OF

Optionele excursie: Referta-wandeling. Een echte aanrader voor de wandelaars! Deze 5,5km lange wandeling brengt je langs landbouwterrassen en charmante dorpjes. Je krijgt inzicht in de agrarische levensstijl op het eiland in het midden van de natuurpracht van het eiland.

Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven.

Terugvlucht naar Brussel

INBEGREPEN

VANAF € 1.319 / PP

Interesse?

Kom snel langs en boek uw georganiseerde rondreis naar Madeira, 'het bloemeneiland' !