JORDANIË, HET MYSTIEKE MIDDEN-OOSTEN

8-DAAGSE RONDREIS IN GROEP

VERTREKDATA08/09 VOLZET
22/09 VOLZET

06/10 G
13/10 VOLZET
20/10 VOLZET
27/10 G
03/11 - 10/11 - 17/11 24/11

2025
23/02
02/03 - 09/03 - 16/03

G = gegarandeerd

HIGHLIGHTS


° Boeiende geschiedenis van de woestijnkastelen

° Gewichtloos drijven op de Dode Zee

° Wadi Rum, waan je even op Mars

° Spectaculaire maan- en woestijnlandschappen

° Het absolute hoogtepunt: wereldwonder PETRA

ROUTE

DAGINDELING

Brussel > Amman

Aankomst in Amman en transfer naar het hotel waar je de komende drie nachten zal verblijven.

Overnachting in hotel Mena Tyche **** in Amman of gelijkwaardig

We ontmoeten de Nederlandstalige lokale gids en rijden naar het kasteel van Ajlun. Vanop dit bouwwerk hebben we een prachtig uitzicht over de streek met zijn talrijke naaldbomen en olijfgaarden. Hierna naar Jerash, het ‘Pompeï van het Midden-Oosten’ en één van de best bewaarde ruïnesteden. De opgravingen begonnen in het begin van de 19e eeuw en gaan nog steeds verder want archeologen vermoeden dat nog bijna 90% van de oude stad onaangeroerd is.

Wél opgegraven en van bijzondere schoonheid zijn onder meer de triomfboog, de Tempel van Zeus en het Forum.

’s Avonds genieten we van een traditioneel Jordaans diner bij een lokale familie in Amman.  

Overnachting in hotel Mena Tyche **** in Amman of gelijkwaardig

Van de ontbijttafel naar de natuurlijke zandbak ten oosten van Amman. In dit rustgevende landschap bezoeken we de woestijnkastelen van Amra, gekend om zijn fresco’s, Al Kharraneh en Al Azraq.

Nadien keren we terug naar Amman, één van de oudste steden ter wereld. Hoewel het een snelgroeiende moderne stad is, vinden we hier nog sporen van het oude Amman terug. Zo bezoeken we de citadel met de Tempel van Hercules en het amfitheater en maken we een street food wandeling doorheen de oude stad.

Overnachting in hotel Mena Tyche **** in Amman of gelijkwaardig

Via de King’s Highway rijden we naar Petra. Deze 5.000 jaar oude weg is één van de mooiste wegen in het Midden-Oosten. Onderweg bezoeken we Madaba, gekend om de Sint-Joriskerk met een 6e-eeuwse vloermozaïek dat de landkaart van Palestina voorstelt.

Verder naar de berg Nebo waar Mozes na een trektocht van vier jaar vanuit Egypte voor het eerst het Beloofde Land zag. Vanop de berg hebben we een schitterend uitzicht over de Jordaanvallei en het Beloofde Land. De King’s Highway bezorgt ons vervolgens sublieme panorama’s over de ‘Grand Canyon van Jordanië’ met op de achtergrond de dam en het meer van Wadi Mujib. Deze fotogenieke route brengt ons ook naar het kruisvaarders kasteel van Shobak. 

Overnachting in hotel Petra Castle **** in Petra of gelijkwaardig

Tijd voor het absolute hoogtepunt: Petra, een mysterieuze plek, UNESCO Werelderfgoed en één van de zeven wereldwonderen. De imposante façades, tombes en tempels zijn hier allemaal uit rotsen gehouwen. Om de stad te bereiken moeten we door de Siq, een kilometerlange kloof waarvan de wanden tot 100 meter hoog zijn.

Aan het einde van de Siq bevinden zich één van de belangrijkste monumenten, de schatkamer Al Khazneh. Zin in een (conditionele) uitdaging? Wandel dan naar het afgelegen klooster Ad Deir, het grootste monument van de stad. Immens impressionant en de 800 traptreden zeker waard. Het enorme theater, de Grote Tempel en de ontelbare muurgraven maken het bezoek compleet. Op maandag, woensdag en donderdag kunnen we ’s avonds optioneel Petra bij kaarslicht bewonderen: een sprookjesachtige ervaring. 

Overnachting in hotel Petra Castle **** in Petra of gelijkwaardig.

Vandaag bezoeken we Little Petra, minder monumentaal dan Petra maar daarom niet minder interessant. De kleurrijke fresco’s mogen hier niet gemist worden. Rit naar Wadi Rum, een spectaculair maan- en woestijnlandschap en bijgevolg een geliefkoosde filmlocatie. David Lean draaide er de populaire film Lawrence of Arabia met Peter O’Toole in de hoofdrol. In een recentere film, The Martian van regisseur Ridley Scott, fungeerde de Wadi Rum als decor voor de planeet Mars. Tijdens een twee uur durende jeeptour in de Wadi Rum genieten we van het rode en okerkleurige zand, de granieten rotsformaties, de indrukwekkende stilte en de tijdloze schoonheid.

’s Avonds worden we getrakteerd op een weergaloze zonsondergang en een traditioneel diner bij de bedoeïenen. Ook de nacht brengen we door in het bedoeïenenkamp. Kijk zeker naar boven want de sterrenhemel is hier overweldigend. Overnachting in een tent met eigen badkamer.  

Overnachting in het kamp Hasan Zawaideh in Wadi Rum.

Na het ontbijt rijden we naar de Dode Zee en nemen afscheid van de Nederlandstalige lokale gids.

Geniet van een vrije namiddag aan de Dode Zee. Van alle wereldzeeën is de Dode Zee zonder meer de bijzonderste. Met haar ligging op 400 m onder de zeespiegel is dit het laagste punt op aarde. Dankzij de hoge zoutconcentratie van maar liefst 27% is het onmogelijk om tijdens een zwempartij kopje onder te gaan. Smeer je zeker ook in met de uit de Dode Zee afkomstige modder om een babyzachte huid te krijgen.

Overnachting in hotel Holiday Inn Resort Dead Sea ***** aan de Dode Zee of gelijkwaardig

Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven.

Amman > Brussel

INBEGREPEN

VANAF € 1.555 / PP

Interesse?

Kom snel langs en boek uw georganiseerde rondreis naar Jordanië,
de mysterieuze parel van het Midden-Oosten !