ZUID-AFRIKA, TUIN VAN EDEN

20-DAAGSE RONDREIS IN GROEP

VERTREKDATA07/07 VOLZET
28/07

15/09
29/09 VOLZET

13/10
03/11 - 17/11

G = gegarandeerd

HIGHLIGHTS


° Safari in een privé wildreservaat
grenzend aan Kruger NationalPpark

° Zuid-Afrika's mooiste panoramaroute

° Natuurpracht langs de tuinroute

° Kaapstad, de bruisende metropool en de wijstreek

ROUTE

DAGINDELING

Brussel > Johannesbrug

Welkom in Zuid-Afrika! De lokale gids brengt ons naar de provincie Mpumalanga, de thuisbasis van de Ndebele-bevolking. In Middelburg bezoeken we een authentiek Ndebeledorp. Na de lunch genieten we van wat vrije tijd.

Overnachting in het Kloppenheim Country Estate **** in Machadodorp

Na het ontbijt gaan we via de Panoramaroute naar Graskop waar we optioneel met de Graskop Gorge Lift naar het bos onderaan de kloof kunnen gaan.

Verder naar het Blyde River Canyon Nature Reserve. Bewonder prachtige landschappen vanaf de uitkijkpunten God’s Window, de Three Rondavels en de ongewone rotsformaties bij Bourke’s Luck.

Overnachting in Umbhaba Eco Lodge **** in Hazyview

Vroeg uit de veren voor een safari per 4×4 in het Kruger National Park. Na de nodige uitleg brengt de ranger ons dicht bij de dieren. Met een beetje geluk kan je vanavond de ‘Big Five’ van je bucketlist schrappen. De spanning is te snijden wanneer een leeuw zo kort nadert dat we hem bijna kunnen aanraken!

Overnachting in Pestana Kruger Lodge **** in Malelane

Vandaag gaan we richting Eswatini, het voormalige Swaziland. In het levendige Mbabane brengen we een bezoek aan de exotische markt. Verder naar Ngwenya voor een bezoek aan de typische glasblazers of de Swazi kaarsenfabriek.

Overnachting in hotel Ghost Mountain Inn **** in Mkuze

Vrije dag in Mkuze.

OF

Boek één van de vele activiteiten die het hotel organiseert zoals een boottocht op het Jozini meer of een game drive in Hluhluwe.

Diner in het hotel.

Overnachting in hotel Ghost Mountain Inn **** in Mkuze

Na het ontbijt gaan we verder richting Nambiti via een historische route. Na de lunch in het Nambiti privéwildreservaat, genieten we van een game drive in een 4×4.

Overnachting in The Springbok Lodge **** in Nambiti

Ready, set, safari! Tijd voor een gamedrive bij het ochtendgloren. Vervolgens gaan we naar de machtige Drakensbergen waar we een schitterende wandeling maken.

Overnachting in The Cavern Resort **** in de Drakensbergen

Na het ontbijt verkennen we het Royal Natal Nationaal Park tijdens een begeleide wandeling. Dit park heeft één van de mooiste berglandschappen van Afrika. Het wereldberoemde natuurlijke ‘amfitheater’ is ronduit indrukwekkend met langs de voorzijde, de op één na hoogste waterval ter wereld. Geniet na de lunch van een vrije namiddag.

Overnachting in The Cavern Resort **** in de Drakensbergen

Rit naar de luchthaven van Johannesburg voor de vlucht naar Port Elizabeth. Na het inchecken in het hotel genieten we van een diner in het Ginger restaurant.

Overnachting in The Kelway Hotel **** in Port Elizabeth

Na een korte stadswandeling door Port Elizabeth bezoeken we een typisch Zuid-Afrikaanse farm stall in Oudebosch. We proeven er van de plaatselijke specialiteit ‘Roosterkoek’ en een geurige kop koffie of thee.

In het spectaculaire Tsitsikamma NP wandelen we tussen reusachtige bomen en over de bekende hangbrug aan de monding van de Storms River.

Overnachting in The Robberg Beach Lodge **** in Plettenberg

Geniet van een vrije dag in Plettenberg.

OF

Maak een optionele boottocht en spot dolfijnen en pelsrobben of ga wandelen in het prachtige Robberg Nature Reserve.

Overnachting in The Robberg Beach Lodge **** in Plettenberg

Langs de tuinroute gaan we verder naar het mooie Knysna voor een bezoek aan de Knysna Heads. In George brengen we een bezoek aan de fraaie botanische tuinen waar de unieke flora van de tuinroute in de verf gezet wordt.

De eindhalte vandaag is Oudtshoorn waar we in Safari Ostrich Farm een rondleiding krijgen per tractor en we alles te weten komen over het leven op een struisvogelboerderij.

Overnachting in Hlangana Lodge **** in Oudtshoorn

Na het ontbijt bezoeken we de prachtige druipsteenformaties in de Cangogrotten.

Via Route 62, ‘s werelds langste wijnroute, reizen we verder naar Barrydale. Hier kunnen we na de lunch de verschillende verzamelingen van kunst- en ambachtwinkels bezoeken.

In de namiddag komen we aan in het mooie stadje Montagu dat bekend staat om zijn natuurlijke minerale warmwaterbronnen.

Overnachting in hotel Montagu Country **** of gelijkwaardig in Montagu

We beginnen de dag met een ontspannen rit door een adembenemend landschap.

In de namiddag bezoeken we Stellenbosch, gekend om zijn typische witte Kaap-Hollandse huizen. We bezoeken het Stellenbosch Village Musuem, dit museum toont de levensstijl van de kolonisten uit de 16e eeuw. Geniet nadien van wat vrije tijd om Stellenbosch zelf verder te ontdekken.

Overnachting in De Zalze Lodge **** in Stellenbosch

Vandaag ervaren we van dichtbij wat de West-Kaap nu eigenlijk zo bijzonder maakt. We bezoeken het Huguenot monument in Franschhoek waarna we in de wijnkelder duiken van het prachtige landgoed ‘Rust en Vrede’ voor een heerlijke degustatie en lunch. Alvorens we terugkeren naar ons hotel bezoeken we nog het taalmonument en bijhorend museum in het charmante Paarl.

Overnachting in De Zalze Lodge **** in Stellenbosch

Met de kabellift gaan we naar de top van de Tafelberg om van het prachtige uitzicht te genieten.

Vervolgens bezoeken we de kleurrijke Bo-Kaap en het District 6 Museum. Geniet van wat vrije tijd aan het V&A Waterfrond in de namiddag.

Overnachting in hotel Hyatt Regency Cape Town **** in Kaapstad

Begin de verkenning bij Houtbaai waar we bij goed weer een boottocht naar Duiker Island maken. Bij Kaap de Goede Hoop en Cape Point is het uitzicht waanzinnig en Boulders Beach is de thuisbasis van een schattige pinguïnkolonie, baie mooi!

Overnachting in hotel Hyatt Regency Cape Town **** in Kaapstad

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Kaapstad > Brussel

Aankomst in Brussel

INBEGREPEN

VANAF € 3.840 / PP

Interesse?

Kom snel langs en boek uw georganiseerde rondreis naar
het adembenemende Zuid-Afrika !