MALTA, ONTDEKKING VAN EEN CULTURELE PAREL

6-DAAGSE RONDREIS IN GROEP

VERTREKDATA


08/04 VOLZET

13/05 VOLZET

10/06 VOLZET

15/07

05/08

09/09 - 30/09

21/10

G = gegarandeerd

HIGHLIGHTS


° Middeleeuws Mdina: indrukwekkend en geheimzinnig

° Bezoek aan Valletta, een mediterrane havenstad

° Ontspannende boottocht langs Valletta en
de Three Cities

° Verblijf van 5 nachten in een 4* hotel

ROUTE

DAGINDELING

Brussel > Malta

Welkom in Malta, een klein maar uiterst boeiend eiland in de Middellandse Zee. Transfer naar het hotel. Hier kan je op vrije momenten volop genieten van de faciliteiten, waaronder een zwembad op het dakterras met een indrukwekkend uitzicht. Bovendien is het hotel gelegen in een leuke buurt met veel cafeetjes, restaurants en winkeltjes.

Overnachting in hotel Santana **** of gelijkwaardig in Qawra

We ontmoeten  de Nederlandstalige lokale gids en zetten meteen koers naar het binnenland van Malta. Het eiland is bezaaid met historische sites, middeleeuwse plaatsen en oude tempels. Gaandeweg maken we kennis met de rijke geschiedenis en tradities die Malta een unieke uitstraling geven. De eerste stop is de Basiliek van Mosta die vooral bekend is om zijn op drie na grootste koepeldak van Europa.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd deze basiliek gebruikt als schuilplaats waarna het rechtstreeks getroffen werd door een bom die gelukkig niet tot ontploffing kwam en dus ook geen schade en slachtoffers veroorzaakte. Een bijzondere gebeurtenis die de symboliek van dit bouwwerk nog eens extra in de verf zet.

In het Ta Qali Crafts Village zijn we getuige van hoe Maltese ambachtswerken zoals kant, zilver en goud worden gemaakt. Hierna is het tijd voor een brok cultuur in de middeleeuwse stad Mdina. Al wandelend door de smalle steegjes krijgen we een idee waarom deze stad ook wel de ‘Stille Stad’ wordt genoemd. Op verschillende plekken in de stad heb je prachtige uitkijkpunten over de oostkust.

Na het bezoek aan de St. Paul’s kathedraal genieten we van wat vrije tijd alvorens we verder rijden naar de Dingli Cliffs, het hoogste punt van het eiland waar uiteraard een waanzinnig uitzicht wacht. Terug naar het hotel voor nog enkele uurtjes aan het zwembad.

Overnachting in hotel Santana **** of gelijkwaardig in Qawra

Vandaag ontdekken we de hoofdstad Valletta. Deze stad biedt een aangename mix tussen ontspanning en cultuur. We begeven ons door de pittoreske straatjes en na een korte wandeling komen we aan in de Upper Barakka gardens waar we getrakteerd worden op een prachtig uitzicht over de haven en de zogenaamde ‘Three Cities’ (Cospicua, Senglea en Vittoriosa).

We wandelen verder naar de St. John’s kathedraal. Bij het betreden van deze kathedraal worden we er ons meteen van bewust waarom dit bouwwerk zo geprezen wordt om zijn schoonheid en historische waarde. Tijd voor de Malta 5D Experience waar we aan de hand van een educatieve, audiovisuele show vol animatie een beeld krijgt van de roemrijke geschiedenis van het eiland.

Een volgend hoogtepunt is La Sacra Infermeria, de Heilige Infirmerie van de Ridders van Sint Jan. We ontdekken de geschiedenis en boeiende verhalen van dit meer dan 400 jaar oude ziekenhuis tijdens een tour doorheen dit imposante gebouw.

Geniet nadien van wat vrije tijd om deze prachtige stad verder te ontdekken.

Overnachting in hotel Santana **** of gelijkwaardig in Qawra

Geniet van een dag vrije tijd en ontspanning of boek ter plaatse.

OPTIONEEL: excursie naar het eiland Gozo. Malta en Gozo worden slechts gescheiden door een smal kanaal, maar de verschillen zijn opvallend. Gozo is groener, relaxter en nauwelijks bewoond. Na een korte overtocht per ferry verken je Malta’s kleine zusje per 4×4. Onderweg stop je in schilderachtige dorpen zoals Qala en in de hoofdstad Victoria met haar middeleeuwse citadel.

Je ziet ook de beroemde en oudste bezienswaardigheden van het eiland zoals de prehistorische tempels van Ggantija (toegang niet inbegrepen; ter plaatse te betalen) en de mysterieuze Calypso grot waar zich volgens de legende een deel van de Homerus’ Odyssee zou hebben afgespeeld. Gozo staat ook bekend om zijn prachtige natuur. Zo zie je de steile kliffen van Sannat, het rode zandstrand van de baai van Ramla en de bekende Inland Sea. In deze lagune vind je het spectaculaire Blauwe Oog. Dit is een hoge, kalkstenen brug die je in scènes van de populaire tv-serie Game of Thrones ziet.

Overnachting in hotel Santana **** of gelijkwaardig in Qawra

Na het ontbijt verkennen we het zuiden van Malta. Eerst rijden we naar het vissersdorpje Marsaxlokk waar we de bekende, kleurrijke Maltese vissersbootjes genaamd ‘Dhajsa’ in de haven aantreft.

Geniet in deze ontspannende omgeving van wat vrije tijd en maak een wandeling langs de zee. Vervolgens is het tijd om prachtige vakantiefoto’s te nemen van de wereldberoemde Blue Grotto vanop een hoger gelegen platform.

OPTIONEEL: boottochtje naar de nabijgelegen grotten. Het spel van licht en schaduw binnen de grot biedt een uniek en onvergetelijk zicht. Als laatste bezoek je het mysterieuze tempelcomplex van Hagar Qim dat tot het Werelderfgoed van UNESCO behoort. Hier vang je een glimp op van het leven van de vroegere bewoners van Malta. De oude stenen structuren ademen geschiedenis en mysterie uit. Dompel jezelf onder in de erfenis van het eiland. Terug naar het hotel waar je geniet van een vrije namiddag.

Overnachting in hotel Santana **** of gelijkwaardig in Qawra

Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven.

Malta > Brussel

INBEGREPEN

VANAF € 723 / PP

Interesse?

Kom snel langs en boek uw georganiseerde rondreis naar Malta,
'het best bewaarde geheim van Europa' !