MAROKKO, KLEURENPRACHT AAN DE ATLANTISCHE OCEAAN

15-DAAGSE RONDREIS IN GROEP

VERTREKDATA13/09 G

18/10

G = gegarandeerd

HIGHLIGHTS


° Bewonder de Koningssteden Rabat, Meknes,
Fès en Marrakesh

° Genieten van het Atlasgebergte met de
Dadèsvallei en Todrakloof

° Het kosmopolitische Casablanca versus
het serene Essaouira

° Excursie naar de woestijnduinen van Merzouga
per 4x4 bij zonsondergang

ROUTE

DAGINDELING

Brussel > Marrakesh

Aankomst op de luchthaven en transfer naar hotel.

Overnachting in hotel Adam Park & Spa ***** in Marrakesh

Onderweg naar Ouarzazate stoppen we bij het opmerkelijke dorpje Aït-Benhaddou, waar een aantal kasba’s (versterkte delen van de stad) als het ware tegen de rotsen liggen opgestapeld. Aansluitend bezoeken we de fraaie kasba van Taourirt.

Overnachting in hotel Al Baraka des Loisirs **** in Ouarzazate

We verlaten Ouarzazate en rijden via de vallei van Drâa naar Agdz, met verschillende fotostops onderweg. Verder via Skoura en Kelaat Megouna, “het land van de rozen”.

Een adembenemende route waarbij rotspartijen, verre uitzichten, dorpjes en bergen in alle kleuren elkaar afwisselen, leiden ons de Dadèsvallei in. De weelderige groene palmbomen vormen een prachtig contrast tegen de steile roodkleurige bergwand.

Door naar Tinghir, een klein charmant oasestadje.

Overnachting in hotel Saghro **** in Tinghir

Tijd voor de Todrakloof, één van de merkwaardigste bezienswaardigheden van Marokko. Deze kloof is 300m hoog en slechts 10m breed, meteen ook de smalste van Marokko.

Verder naar Ksar Touroug, een klein Berbers dorpje, en de palm plantage van Jorf. Onderweg naar Erfoud kunnen we enkele mooie oases bewonderen.

Overnachting in hotel Palais du Désert ***** in Erfoud

Vertrek naar Rissani, gelegen aan één van de oudste karavaanroutes van Marokko. Hier brengen we een bezoek aan de oase en de prachtige Ksar Oulad Adelhalim, een koninklijke residentie.

Na de lunch genieten we van wat vrije tijd in het hotel.

In de late namiddag maken we een tocht per 4×4 door de woestijn naar de steile duinen van Merzouga, waar we een prachtige zonsondergang bewonderen.

Overnachting in hotel Palais du Désert ***** in Erfoud

Rit naar Meknes via Midelt en Errachidia, een belangrijk knooppunt tussen Noord- en Zuid-Marokko, met verschillende fotostops onderweg.

De route gaat onder meer langs de Ziz vallei, de Tunnel des Legionnaire en de col du Zad.

Overnachting in hotel Menzeh Dalia **** in Meknes

Tijdens onze ontdekking van Meknes zien we onder meer de monumentale poort Bab Mansour, geklasseerd als één van de mooiste ter wereld, het beroemde El Hedim plein en het paleis van Dar Jamai.

Ook bezoeken we Volubilis, een goed bewaarde Romeinse site uit de 2e en 3e eeuw. Wat verder zien we de stad Moulay Idriss liggen, de oudste van Marokko. We sluiten de dag af in Fès, volgens de lokale bevolking dé culturele hoofdstad van het land.

Overnachting in hotel Les Mérinides ***** in Fès

Volledige dag bezoek aan deze feeërieke en spirituele stad. In de smalle straatjes en de overdekte bazaars vinden we verschillende handwerkwinkels, restaurants, fruit- en groentemarkten, moskeeën en Koranscholen.

Bezoek aan de oude en de nieuwe stad met de madrassa Bou Inania, de leerlooierswerkplaats, de Karaouiyine-moskee, de Nejjarine-fontein en de soeks.

De lunch wordt geserveerd in een oud paleis in de medina.

Overnachting in hotel Les Mérinides ***** in Fès

We verlaten Fès en gaan naar de koningsstad Rabat, de hoofdstad en tevens UNESCO Werelderfgoed. Het programma in Rabat bestaat uit de Hassan toren, het mausoleum van Mohammed V, het archeologisch museum en de fraaie tuin van Oudayas.

Nadien bezoeken we ook Chellah, een oude Romeinse stad.

Overnachting in hotel Grey Boutique ***** in Casablanca

Na het ontbijt ontdekken we het economische centrum van Marokko, Casablanca. We wandelen over de schilderachtige boulevard La Corniche en bezoeken de reusachtige Hassan II-moskee, de op twee na grootste moskee ter wereld en één van de weinige moskeeën in Marokko die je als niet-moslim mag bezoeken.

We rijden door naar El Jadida waar we genieten van een vrije namiddag aan het zwembad.

Overnachting in hotel Mazagan Beach ***** in El Jadida

We verkennen de cisterne van El Jadida. Daarna bezoeken we Safi, na Casablanca de belangrijkste Marokkaanse havenstad en gekend voor zijn kunst van pottenbakkers.

De dag eindigt in de serene kustplaats Essaouira waar we de zilte lucht ruiken en de heerlijke zeebries voelen.

Overnachting in hotel Atlas Essaouira & Spa ***** in Essaouira

We bezoeken Essaouira dat een sterke aantrekkingskracht heeft op surfers, schilders, schrijvers en creatievelingen. We slenteren door de fraaie medina en genieten van de witgekalkte huisjes met blauwe afwerkingen.

Na het bezoek is er wat vrije tijd in deze mooie stad.

Overnachting in hotel Atlas Essaouira & Spa ***** in Essaouira

Terug naar Marrakesh. In de namiddag bezoeken we de soeks, waar de geuren van sandelhout en bewerkt leder ons tegemoetkomen. We eindigen het bezoek op het beroemde Djemaa El Fna, het centrale plein en absolute hoogtepunt van de dag.

In Marrakesh maken we tevens kennis met het unieke fietsproject ‘Pikala’. Dit project wil de hoge werkloosheid onder jongeren aanpakken door ze op te leiden tot fietsgids en fietsenmaker. Hierdoor krijgen ze de kans om werkervaring op te doen. Het project focust zich specifiek op de fiets als vervoersmiddel omwille van de duurzaamheid en om de negatieve perceptie die er hier nog steeds tegenover de fiets heerst te veranderen.

Overnachting in hotel Adam Park & Spa ***** in Marrakesh

Ontdekking van het fascinerende Marrakesh. In deze rood omwalde koningsstad bezoeken we onder andere het Bahia-paleis, het mausoleum van de Saadiërs, de Koutoubiamoskee, het Dar El Bacha museum, het museum van Marrakesh en de schitterende tuinen van Majorelle.

Vrije namiddag.

Overnachting in hotel Adam Park & Spa ***** in Marrakesh

Afhankelijk van de vluchturen maken we nog een aantrekkelijke uitstap naar de Ourika Vallei.

Vervolgens transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Terugvlucht naar Brussel

INBEGREPEN

VANAF € 2.356 / PP

Interesse?

Kom snel langs en boek uw georganiseerde rondreis naar Marokko en laat je betoveren door de koningssteden...