MAROKKO, DE KONINGSSTEDEN

8-DAAGSE RONDREIS IN GROEP

VERTREKDATA02/06 VOLZET
22/09 VOLZET

13/10 G - 27/10
17/11

2025

16/02
02/03 - 23/03

G = gegarandeerd

HIGHLIGHTS


° Fascinerende koningssteden en bedrijvige soeks

° Aandacht voor Casablanca met de imposante
Hassan II moskee

° Het bruisende Marrakesh, de koningsstad bij uitstek

° Proef de heerlijke keuken tijdens een lunch in een prachtige riad in Fès

° Ontdek de indrukwekkende leerlooierijen

ROUTE

DAGINDELING

Brussel > Marrakesh

Aankomst in Marrakesh, de bruisende stad waar geuren, kleuren, souvenirs en het verleden nooit ver weg zijn! Transfer naar het hotel waar de Marokkaanse thee en gebakjes al klaar staan.

Overnachting in hotel Wazo **** in Marrakesh

Samen met de lokale gids gaan we een volledige dag op ontdekking in Marrakesh. We zien onder meer de tuinen van Menara, het Bahia paleis, de graven van de Saadian en het exterieur van de Koutoubia-moskee.

In de namiddag wandelen we over het alom bekende plein Djeema El Fna en banen we ons een weg door de traditionele soeks. Ook maken we kennis met het unieke fietsproject ‘Pikala’. Dit project wil de hoge werkloosheid onder jongeren aanpakken door ze op te leiden tot fietsgids en fietsenmaker. Hierdoor krijgen ze de kans om werkervaring op te doen die hen later meer doorgroeimogelijkheden biedt. Het project focust zich specifiek op de fiets als vervoersmiddel omwille van de duurzaamheid en om de negatieve perceptie die er hier nog steeds tegenover de fiets heerst te veranderen. Kortom, een project dat de leefbaarheid in deze stad alleen maar kan verbeteren!

Overnachting in hotel Wazo **** in Marrakesh

We rijden naar de metropool Casablanca, de ‘Witte Stad’ waar we gefascineerd worden door het overheersende witte straatbeeld. We maken een tocht door de sfeervolle straten die ons tot aan de voornaamste bezienswaardigheden brengen: de centrale markt, het Mohammed V-plein, het Koninklijk Paleis, de residentiële wijk Anfa, de charmante wijk Habbous en het indrukwekkende exterieur van de Hassan II Moskee met zijn imposante minaret die uitkijkt over de Atlantische Oceaan (toegang tot de moskee is optioneel en ter plaatse te betalen).

Overnachting in hotel Oum Palace **** in Casablanca

Tijdens een panoramische rondrit maken we kennis met de Marokkaanse hoofdstad Rabat. Al rijdend langs de ommuurde Kasba Oudayas, de Hassan Toren, het Mausoleum Mohammed V en het Koninklijk Paleis leren we dat deze badstad bewoond is geweest door verschillende volkeren, waaronder die van Zuid-Spanje.

Nadien naar Meknes, de koningsstad die met zijn vele minaretten en poorten pronkt op de Werelderfgoedlijst. We bewonderen er de beroemde en rijk gedecoreerde toegangspoorten van Bab Mansour en Bab El-Khemis, de koninklijke stallen van Sultan Mly Ismail en de Joodse wijk.

Vervolgens ontdekken we de Romeinse ruïnes van Volubilis.

Overnachting in hotel Fes Inn **** in Fès

Fès, een intrigerende spirituele stad, is de oudste Marokkaanse koningsstad. De gids leidt ons doorheen het labyrint aan kronkelige straatjes in de medina, UNESCO Werelderfgoed. De wirwar aan steegjes leidt ons ook naar de 600 jaar oude Koranschool, de Medersa Bou Inania, de belangrijke Karaouïne moskee, en de met kleurrijke tegelmozaïeken gedecoreerde fontein van Nejjarini.

Verder bezoeken we ook de indrukwekkende leerlooierijen, de bekendste bezienswaardigheid van de stad. De vellen leer worden hier nog op een traditionele wijze bewerkt. De ontdekkingstocht gaat verder en we dwalen dieper de medina in. Onderweg zien we sierlijke minaretten en enthousiaste handelaars. ’s Middags lunchen we in een prachtige riad, een traditioneel Marokkaans huis met een wondermooie binnenplaats. Hier in het hart van de medina maken we kennis met een lokale familie.

Overnachting in hotel Fes Inn **** in Fès

We verlaten Fès en rijden door het Midden-Atlas gebergte naar Marrakesh. Onderweg komen we voorbij enkele veeboerderijen. Rond de middag ontspannen we even in Béni-Mellal, één van de belangrijkste landbouwcentra in het land.

Voor we Marrakesh bereiken, brengen we nog een bezoek aan een traditionele olijfoliefabriek, de Marokkaanse cultuur op z’n best! Via adembenemende landschappen verder naar Marrakesh waar we in de late namiddag aankomen.

Overnachting in hotel Wazo **** in Marrakesh

Vrije dag.

Rustig genieten in het hotel of op eigen houtje de stad nog eens bezoeken, vandaag bepaal jij het tempo! Schaf enkele Marokkaanse souvenirs aan in de kleurrijke soeks of bezoek de tuinen van Majorelle.

De lokale gids zal je ook enkele optionele excursies voorstellen.

Overnachting in hotel Wazo **** in Marrakesh

Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven.

Terugvlucht naar Brussel

INBEGREPEN

VANAF € 1.135 / PP

Interesse?

Kom snel langs en boek uw georganiseerde rondreis naar Marokko en laat je betoveren door de koningssteden...