NAMIBIË, AVONTUURLIJK EN ONVERGETELIJK

15-DAAGSE RONDREIS IN GROEP

VERTREKDATA17/07 VOLZET

04/09 VOLZET

23/10 G

G = gegarandeerd

HIGHLIGHTS


° Beklim 's werelds hoogste duinen in Sossusvlei

° Bewonder de unieke rotsformaties van Spitzkoppe

° Volledige dag safari in Etosha

° Ontdekking van de spookstad Kolmanskop

ROUTE

DAGINDELING

Brussel > Windhoek

Na aankomst op de luchthaven rijden we via Rehoboth en Kalkrand richting de lodge. Overnachting in Lapa Lange Game Lodge *** in Mariental

Vandaag gaan we verder in zuidelijke richting naar het Kokerboom Bos. De Kokerboom is een aloë soort.

Verder naar de Giants Playground, waar enorme rotsblokken in stapels zijn gelegd. Het lijkt wel of reuzen er met lego speelden.

Overnachting in Canyon Village *** of Canyon  Roadhouse *** in Gondwana Canyon Park.

Vroeg in de ochtend bezoeken we Fish River Canyon, Afrika’s grootste en de tweede grootste canyon ter wereld!

We gaan naar alle belangrijke uitkijkpunten. Via Seeheim hem reizen we verder richting Aus waar we genieten van een vrije namiddag.

Optionele excursie: georganiseerd door het hotel.

We verblijven twee nachten in hotel Bahnhof Hotel Aus*** in Aus

Vandaag staat de spookstad Kolmanskop op het programma. In 1908 heerste er hier een ware ‘diamantkoorts’. Binnen de twee jaar werd het dorp Kolmanskop volledig gebouwd, maar na WO II was de stad helemaal verlaten.

Verder naar Lüderitz, een Duits dorp in de woestijn. De pastelkleurige huisjes in Jugendstil en de Lutherse kerk die boven de stad uittorent met uitzicht op zee zijn een bezoek meer dan waard.

Onderweg stoppen we aan Gharub. Met een beetje geluk spotten we aan de waterput enkele wilde paarden.

Vrije namiddag.

We zetten de reis verder via Helmeringhausen en Maltahöhe naar één van de oudste woestijnen ter wereld, de Namib Desert.

De rest van de dag is ter vrije besteding in de lodge.

Overnachting in Agama River Camp *** in de Namib Desert waar we twee nachten verblijven.

Vandaag gaan we richting de Sossusvlei en de Dodevlei. Het rode zand contrasteert met de oogverblindend witte oppervlakken van de kleipannen in de omgeving.

We verlaten de bus op enkele kilometers van de eigenlijke vlei en stappen aan boord van een 4×4 shuttle.

Bij de vlei krijgen we de kans om één van de hoogste zandduinen ter wereld te beklimmen.

Daarna rijden we naar de Sesriem Canyon.

Optioneel: vanavond kan je kiezen voor een unieke overnachting onder de prachtige Namibische sterrenhemel, vergezeld van een glaasje schuimwijn een lekkere snacks.

Onderweg richting Swakopmund stoppen we bij het kleine woestijndorp Solitaire. Het dorp dient als een oase in de Namib Desert. Ook stoppen we aan de Moon Landscape. We wanen ons op een andere planeet door de bizarre rotsformaties die dit maanlandschap tekenen.

Verder naar Swakopmund, schilderachtig woestijnstadje tussen woestijn en zee. We bezoeken alle koloniale bezienswaardigheden van de stad.

Overnachting in Hansa Hotel **** of Delight Hotel *** in Swakopmund, waar we twee nachten verblijven.

Vrije dag in Swakopmund.

OF

Optionele excursie: bootcruise op de Walvisbaai, geniet ondertussen van enkele oesters en een glaasje wijn of maak een kajaktocht over Pelican Point… keuze genoeg vandaag!

Na het ontbijt vertrekken we naar het oude Damaraland. Onderweg rijden we door de prachtige Spitskoppe bergen en maken we een korte wandeling naar het Bosjesmannen paradijs.

Verder via Uis en Khorixas richting de lodge.

Overnachting in Damara Mopane Lodge *** in Damaraland.

Onderweg naar Etosha Nationaal Park stoppen we bij het Petrified Forest, waar we verschillende versteende boomstammen kunnen terugvinden.

Bij aankomst in het Etosha Nationaal Park genieten we meteen van van de eerste game drive. Vanuit het comfort van het voertuig bezoeken we verschillende waterpoelen waar we overvloedig wild observeren.

Overnachting in Toshari Lodge *** of Etosha Lodge *** in de omgeving van Etosha Nationaal Park, waar we twee nachten verblijven.

Wilde dieren spelen vandaag de hoofdrol tijdens een volledige dag safari in een open 4×4. Etosha bestaat uit een enorme zoutpan van witte gedroogde klei. Olifanten gehuld in de witte stof zijn dan ook geen vreemd zicht. Dorstige dieren verzamelen aan drinkplaatsen.

Vandaag bezoeken we de AfriCat Foundation in Okonjima. Deze organisatie zet zich in voor het behoud op lange termijn van Namibië’s grote carnivoren zoals de leeuw, het luipaard en het jachtluipaard. De rest van de namiddag ben je vrij.

Overnachting in Otjiwa Safari Lodge *** in Otjiwarongo.

Indien de vluchturen het toelaten maken we eerst nog een korte oriëntatietour in Windhoek alvorens we naar de luchthaven gaan.

Windhoek > Brussel

Aankomst in Brussel

INBEGREPEN

VANAF € 3.301 / PP

Interesse?

Kom snel langs en boek uw georganiseerde rondreis naar
het adembenemende Namibië !