NOORWEGEN, FJORDEN EN TRADITIES

8-DAAGSE RONDREIS IN GROEP

VERTREKDATA14/07 VOLZET

25/08 G

G = gegarandeerd

HIGHLIGHTS


°De Trollstigen, een spectaculaire bergweg

° Minicruise op de Sognefjord en Geirangerfjord

° Ontdekking van Noorse steden:
Oslo en Bergen

° Prachtige panoramische treinreis in Flåm

ROUTE

DAGINDELING

Brussel > Oslo

Na aankomst op de luchthaven, transfer naar het hotel. 

Ga jij de stad van de koninklijke familie al eens verkennen?

Overnachting in hotel Thon Astoria *** in Oslo.

We starten met een wandeling door het Frogner Park vol levensechte beelden langs het Koninklijk Paleis, het stadhuis,… en brengen een bezoek aan het Frammuseum, gewijd aan de Noorse poolexpedities.

In de namiddag rijden we door naar het meer van Tyrifjord en de vallei van Hallingdal. Eindbestemming vandaag Gol, een prachtig bergachtig gebied met sublieme uitzichten op het Golsfjellet plateau.

Overnachting in hotel Storefjell Resort **** in Gol.

Vandaag rijden we via het bergplateau Hardangervidda naar Bergen met stops aan één van de hoogste watervallen van het land, de Voringfoss.

Aankomst in Bergen, de ‘Poort naar de Fjorden’! We verkennen het gezellige stadscentrum, wandelen door de kleurrijke Hanzewerf Bryggen (UNESCO Werelderfgoed), de vismarkt,…

Met de Fløibanen-kabelbaan gaan we naar de top van de berg Fløyen en genieten van een overweldigend uitzicht over de bergen en de schilderachtige fjorden.

Overnachting in hotel Hordaheimen *** in Bergen.

In Gudvangen maken we een ‘minicruise’ over de beroemde Nærøyfjord en de Aurlandsfjord, twee vertakkingen van de langste fjorden van Noorwegen, de Sognefjord, ook wel de ‘Koning der Fjorden’ genoemd. Spectaculair met een onvergetelijk uitzicht!

In Flåm maken we ons klaar voor één van de 10 mooiste treinreizen ter wereld! Deze panoramische treinreis van ongeveer 45 minuten legt een afstand van ongeveer 20km af. Geniet van de prachtige uitzichten over spectaculaire watervallen, rivieren en steile bergen…. één van dé hoogtepunten van deze reis!

Verder naar Fodnes voor een korte ferryovertocht naar Mannheller met aansluitend de rit naar Førde.

Overnachting in hotel Thon Førde *** in Førde.

Vandaag brengt een rit ons naar Briksdal waar we de grootste gletsjer van het Europese vasteland aantreffen. Het wandelpad van ongeveer 2,5km brengt ons in een 40-tal minuten tot aan het meer van Briksdal, met een adembenemend uitzicht op de witte ijsmassa. Wil je liever niet wandelen…? Neem dan een troll car.

We rijden naar Geiranger voor alweer een hoogtepunt, een ‘minicruise’ op de Geirangerfjord, UNESCO Werelderfgoed.

Vervolgens trakteert de bochtige ‘Eagle Road’ ons op fantastische uitzichten over de Geirangerfjord en de waterval ‘Zeven Zusters’. De ferry brengt ons naar Linge, van daaruit rijden we verder naar Ålesund, een bekend Art Nouveaustijlstadje ook wel het Venetië van Noorwegen genoemd.

Overnachting in hotel Noreg *** in Ålesund.

Tijd voor Trollstigen, oftewel de ‘Trollenweg’! Deze spectaculaire weg brengt je met 11 haarspeldbochten naar boven. De natuur is ronduit schitterend: watervallen, steile bergwanden en fjorden. Op de top wacht ons een fenomenaal uitzicht over de Geirangerfjord en zijn omgeving. De route zet zich verder langs Bjorli, Dombas en de vallei van Gudbrandsdal.

Overnachting in hotel Thon Sheikampen *** in Svingvoll.

Vrije tijd in de stad Lillehammer, vooral bekend vanwege de Olympische Winterspelen van 1994.

Optioneel:

  • Bezoek aan Maihaugen, grootste openluchtmuseum van Europa
  • Oude skischans beklimmen voor het geweldig uitzicht over de stad en het meer.

Nadien rijden we langs Mjøsa, het grootste meer van Noorwegen, naar Oslo. Spendeer je vrije tijd om de stad verder te ontdekken.

Overnachting in hotel Thon Asteria *** in Oslo.

Geniet van de laatste uurtjes vrije tijd in Oslo tot de transfer naar de luchthaven.

Oslo > Brussel

INBEGREPEN

VANAF € 1.936 / PP

Interesse?

Kom snel langs en boek uw georganiseerde rondreis naar Noorwegen, een land vol van superlatieven !