OMAN... DUBAI ÉN ABU DHABI

12-DAAGSE RONDREIS IN GROEP

VERTREKDATA21/04 VOLZET

20/10

HIGHLIGHTS


° Oman... land van wadi's, oases, forten en moskeeën

° Bijzondere woestijnovernachting

° Futuristisch Dubai, bezoek aan Burj Khalifa en
Museum of the Future

° Het Louvre van Abu Dhabi én de majestueuze
Sheikh Zayed moskee

ROUTE

DAGINDELING

Vlucht Brussel > Muscat

Aankomst en transfer naar het hotel waar je van wat tijd geniet om uit te rusten. Maak je vervolgens klaar voor een onvergetelijke ervaring tijdens de Sunset Dhow Cruise. In de jachthaven ga je aan boord van een traditionele, houten dhow. Deze dhows werden vroeger gebruikt voor zeereizen en zijn handgemaakt door lokale ambachtslieden. Geniet van de zonsondergang terwijl je langs de prachtige kustlijn van Muscat vaart.

Overnachting in hotel Al Fajal **** in Muscat

Vandaag is onze eerste stop Quriyat, een groot vissersdorp. Van daaruit gaan we naar Bimah Sinkhole, een kalksteenkrater gevuld met prachtig gekleurd water. We passeren het witte zandstrand van Finn’s Beach en stoppen bij Wadi Shab en Wadi Tiwi, beide bekend voor hun vele bananen- en papaja plantages. 

Aankomst in Sur. Na het diner bezoeken we het beschermd natuurgebied waar duizenden groene zeeschildpadden jaarlijks hun eieren leggen (niet gegarandeerd).

Overnachting in hotel Sur Plaza *** in Sur

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Sur. We ontdekken er de levendige vismarkt en een dhow-werf. Verder naar Wadi Bani Khaled, een mooie oase met uitnodigende vijvers.

Daarna verder naar de indrukwekkende Wahibawoestijn met oranje duinen tot wel 10 meter hoog. Met een jeep en ervaren chauffeur doen we aan ‘dunebashing’ over de toppen van de duinen.

Aankomst in het woestijnkamp te midden van de zandduinen waar we de nacht doorbrengen. Vergeet niet regelmatig naar boven te kijken waar bij heldere hemel het aantal sterren duizelingwekkende proporties aanneemt.


Overnachting in woestijnkamp Desert Night Camp in de Wahibawoestijn

Onderweg naar Nizwa aanschouwen we het architecturaal verbazende fort van Jabrin. In Bahla maken we een fotostop bij het fort en bezoeken we een traditionele pottenbakkerij.

Verder naar de vallei van Birkat al Mauz waar we een oase vol dadelpalmen bezoeken. Terwijl de gids het eeuwenoude aflaj-irrigatiesysteem uitlegt, wandelen we door de dadelplantage.

Overnachting in hotel Golden Tulip **** of hotel Intercity Nizwa *** in Nizwa

Na een vroeg ontbijt verkennen we de unieke geitenmarkt, de oude ommuurde soek en het fort van Nizwa dat een prachtig zicht biedt over de stad en haar omgeving.

Verder naar het oude dorp Al Hamra en bezoek aan het lokaal museum Bait Al Safa. Daarna naar Jebel Shams, oftewel de ‘Grand Canyon van het Midden-Oosten’. Onderweg brengen we een bezoek aan Wadi Gul, één van de mooiste dorpjes aan de voet van de ‘Grand Canyon’. We rijden verder via het bergdorpje Misfat Al Abryeen terug naar Nizwa.

Overnachting in hotel Golden Tulip **** of hotel Intercity Nizwa *** in Nizwa

Onderweg naar Muscat maken we een fotostop aan het Royal Opera House, de architectuur weerspiegelt de hedendaagse Omaanse cultuur. We rijdten verder naar de Muttrah Souq en maken een wandeling in de labyrintische steegjes vol kleuren en geuren.

Een bezoek aan het hectische centrum van de oude wijk van Muscat is een heerlijke ervaring. Verder naar het Nationaal Museum. Tot slot brengen we nog een bezoek aan het prachtige Al Alam Palace, de officiële residentie van Sultan Qaboos Bin Said. Het paleis is een waar architectonisch wonder.

Overnachting in hotel Al Fajal **** in Muscat

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de Grote Moskee, één van de grootste moskeeën ter wereld en biedt plaats aan 20.000 gelovigen. Bewonder de prachtige kunstwerken, kroonluchters en een tapijt dat de hele gebedshal bedekt.

Daarna reizen we verder richting de grens tussen Oman en de Verenigde Arabische Emiraten. Eens aangekomen in Dubai gaan we meteen door naar het hotel.

Overnachting in hotel Tryp by Wyndham Dubai **** in Dubai

Vandaag ontdekken we het moderne gedeelte van de stad. Korte fotostop aan het luxueuze Burj Al Arab hotel, het enige zeven sterren hotel ter wereld. We maken ook een fotostop bij ‘Dubai Marina’, een enorme kunstmatig aangelegde jachthaven met een groot aantal impressionante wolkenkrabbers. Met de monorail reizen we over de Palm Jumeirah.

Vervolgens naar ‘Downtown Dubai’ waar we de 828 meter hoge Burj Khalifa en Dubai Mall vinden. In ‘Dubai Mall’ genieten we van wat vrije tijd. Op naar het observatiedek op de 124e verdieping van de Burj Khalifa. Om de dag af te sluiten, ga we naar de nabijgelegen ‘Dubai Fountain’. Iedere avond na zonsondergang is het hier genieten van de grootste fonteinenshow ter wereld.

Overnachting in hotel Tryp by Wyndham Dubai **** in Dubai

Ontdek het historische gedeelte van Dubai. Maak een fotostop aan de Jumeirah Moskee en Dubai Frame. In de historische Al Bastakiya wijk wandelen we door de nauwe steegjes. Iets verder bevindt zich het ‘Dubai Museum’. In dit museum komen we meer te weten over de geschiedenis van deze wereldstad. Met een ‘abra’, een traditionele watertaxi, steken we de zeearm ‘Dubai Creek’ over. Nadien snuiven we de lokale sfeer op in de typische soeks. In de namiddag brengen we een bezoek aan het indrukwekkende Museum van de Toekomst.

Optioneel: ’s avonds kan je deelnemen aan een Dhow Cruise Diner.

Overnachting in hotel Tryp by Wyndham Dubai **** in Dubai

Tijd om het emiraat Abu Dhabi te ontdekken. We bezoeken de majestueuze Sheikh Zayed moskee. De binnenplaats bestaande uit spierwit marmer is oogverblindend!

In de namiddag staat het Louvre van Abu Dhabi op het programma. Het spectaculaire complex is overdekt door een gigantische koepel van metalen sterren. Eenmaal terug aangekomen in Dubai is er vrije tijd om de stad zelf verder te ontdekken.

Overnachting in hotel Tryp by Wyndham Dubai **** in Dubai

Geniet van een vrije dag in Dubai. Neem een duik in het zwembad of ga zelf op ontdekking.

Optioneel: in de namiddag kan je deelnemen aan een woestijnsafari met barbecue.

Overnachting in hotel Tryp by Wyndham Dubai **** in Dubai

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Dubai > Brussel

Aankomst in Brussel

INBEGREPEN

VANAF € 2.992 / PP

Interesse?

Kom snel langs en boek uw georganiseerde rondreis
naar deze verrassende bestemming !