SICILIË, ARCHEOLOGISCH OPENLUCHTMUSEUM

8-DAAGSE RONDREIS IN GROEP

VERTREKDATA11/09 G

G = gegarandeerd

HIGHLIGHTS


° Erice, de stad van Venus, kerken en koekjes

° Bezoek aan de Siciliaanse hoofdstad Palermo

° Lunch op een traditionele, biologische boerderij

ROUTE

DAGINDELING

Brussel > Catania

Aankomst in Catania en transfer naar hotel in Taormina. De rest van de dag ben je vrij. Ontdek Taormina en maak kennis met de parel van de Ionische Zee. Wandel door de Corso Umberto 1, de belangrijkste straat van de stad. Het is als het ware een openluchtmuseum. Halverwege vind je het Piazza IX Aprile, vanaf dit plein heb je een prachtig uitzicht. Geniet van een verfrissend drankje op een van de vele terrassen.

Overnachting in hotel UNA Naxos Beach **** of gelijkwaardig in Taormina

Na het ontbijt gaan we op pad om de Argimusco te ontdekken. Een hoog en uitgestrekt gebied met megalieten die zowel op menselijke als dierlijke vormen lijken. Verder naar Montalbano Elicona, een middeleeuws dorp met een kasteel en een goed bewaard historisch centrum. De laatste stop van de dag is Cefalù, een fraaie vissers- en badplaats met smalle, pittoreske straten en verschillende barokke kerken. Hier krijg je de tijd om het historisch centrum zelf te ontdekken. Onderweg naar het hotel genieten we van een verfrissend ijsje.

Overnachting in hotel Al Bàlhàrà **** of gelijkwaardig in Palermo

Als eerste staat Monreale op de planning met de wereldberoemde dom die al van ver te zien is. Het is één van de fraaiste monumenten uit de middeleeuwen en het belangrijkste Normandische bouwwerk op Sicilië. Vanbinnen is de kathedraal nog indrukwekkender, aan de byzantijnse mozaïekcyclus werd jarenlang gewerkt. Met een adembenemend resultaat als gevolg.

Ontdek Palermo, ook wel de ‘gelukkige stad’ genoemd vanwege onder meer de wuivende palmbomen, de prachtig aangelegde tuinen en parken en de vele cultuurschatten. We bezoeken de kathedraal, Quattro Canti, Pretoria fontein en de lokale markt.

Na de lunch, waar we de typische Siciliaanse Street food ontdekken, ben je vrij om de stad verder te ontdekken. Breng een bezoek aan het Massimo Theater, de Palazzo Abatellis, het Poppenmuseum of het Archeologisch Museum.

Overnachting in hotel Al Bàlhàrà **** of gelijkwaardig in Palermo

Vandaag gaan we naar één van de mooiste plekjes van Sicilië, de Dorische Tempel van Segesta. De omgeving met de indrukwekkende heuvels en het groene landschap zorgt voor een prachtig contrast met de tempel. Het lijkt wel alsof je duizenden jaren terug in de tijd gaat.

Vervolgens verder naar Erice. De stad zou ooit gesticht zijn ter ere van de godin van de vruchtbaarheid, de schoonheid en de liefde. In Erice zijn er maar liefst 60 kerken terug te vinden en in de pasticceria van Maria Grammatico kan je lekkere koekjes kopen. Erice is dus de stad van Venus, kerken en koekjes. Verder richting Agrigento. Onderweg stoppen we voor een wijnproeverij en een lichte lunch.

Overnachting in hotel Baia di Ulisse **** of gelijkwaardig in Agrigento

Vandaag gaan we samen met de lokale gids op pad doorheen Agrigento, een stad doordrenkt met een eeuwenoude geschiedenis en prachtige architectuur.

Daarna verder naar de Tempelvallei en het Archeologisch Museum waar we genieten van de majestueuze oude tempels die de vallei sieren. Op een traditionele biologische boerderij waar amandelen, pistachenoten, sinaasappelen, citroenen, fruit en groenten worden geteeld, genieten we van een heerlijke lunch.

Verder naar Piazza Armerina. Hier bezoeken we samen met een lokale gids de beroemde Villa Romana del Casale. De vloermozaïeken, met onder meer het jachttafereel en de ‘meisjes in bikini’, zijn van een ontroerende schoonheid.

Overnachting in hotel Mediterraneo **** of gelijkwaardig in Ragusa

Na het ontbijt gaan we verder naar de barokke stad Noto voor een korte wandeling. Bewonder de adembenemende architectuur en voel de rijke geschiedenis tot leven komen terwijl we door de charmante straten wandelen.

In de namiddag bezoeken we samen met een lokale gids het Archeologisch Park, de sfeervolle wijk Ortigia met de Aretusa Fontein en de koepel en tempel van Apollo in Syracuse.

Overnachting in hotel UNA Naxos Beach **** of gelijkwaardig in Taormina

Vandaag staat er letterlijk één hoogtepunt op het programma, de vulkaan Etna. Per bus gaan we tot een hoogte van 1900 meter. De Etna is een actieve vulkaan aan de oostkust van Sicilië en is één van de hoogste vulkanen in Europa.

Optioneel: naar de top per kabelbaan of meegaan op een off road excursie per minivan.

In de namiddag ontdekken we met een lokale gids het charmante Taormina, de elegante parel van de Ionische kust. We bezoeken onder andere het Griekse theater. Tijdens een demonstratie leren we hoe we, de koning van het gebak, il Cannolo moeten vullen.

Overnachting in hotel UNA Naxos Beach **** of gelijkwaardig in Taormina

Jammer genoeg komt deze reis ten einde en moeten we afscheid nemen van het zonnige Sicilië.

Met een koffer vol herinneringen vertrekken we naar de luchthaven voor de terugvlucht naar huis.

Catania > Brussel

INBEGREPEN

VANAF € 1.913 / PP

Interesse?

Kom snel langs en boek uw georganiseerde rondreis naar Sicilië !