THAILAND, TUKTUKS EN TROPISCHE STRANDEN

15-DAAGSE RONDREIS IN GROEP

VERTREKDATA02/11 - 16/11

2025

11/01 - 25/01
08/02 - 15/02 G - 22/02
15/03

G = gegarandeerd

HIGHLIGHTS


° Het beste van twee werelden: combineer de lokale cultuur van Thailand met een heerlijk strandverblijf

° De metropool Bangkok met haar kleurrijke markten en tempels

° Bezoek aan de traditionele bergvolkeren in het noorden

° Leer een traditioneel dessert "Khao Lam" maken

ROUTE

DAGINDELING

Brussel > Bangkok

Aankomst in Bangkok waar je wordt opgewacht door de Nederlandstalige lokale gids voor de transfer naar het hotel.

De rest van de dag ben je vrij. Laat je meteen onderdompelen in de hectische sfeer van deze stad. Probeer zeker de traditionele street food eens uit!

Overnachting in Century Park (Standaard) of vergelijkbaar

Vandaag brengen we een bezoek aan de grootste bloemen- en groentenmarkt van de stad, gelegen langs de Chao Phrayarivier. Vervolgens verkennen we het schitterende Koninklijk Paleis met de gouden tempels en de Wat Phra Keo. De rest van de dag kan je op eigen houtje indelen.

OPTIONEEL: Chinatown & Klongs Tour (inclusief lunch). Ontdek de smalle steegjes, de charmante theehuizen en de dagelijkse levensstijl in deze grootstad.

Overnachting in Century Park (Standaard) of vergelijkbaar
Vandaag heb je de tijd om de stad zelf te gaan verkennen.
 
OPTIONEEL: excursie naar de floating market, even buiten Bangkok, waar zowat alles te vinden is.
 
Overnachting in Century Park (Standaard) of vergelijkbaar

Met de trein verlaten we de grootstad, richting het platteland. Onderweg naar Mahachai werpen we een eerste blik op het traditionele dagelijkse leven.

Bij aankomst in Mahachai bezoeken we Thailands grootste vis- en specerijenmarkt. Verder naar Kanchanaburi waar we lunchen (inbegrepen) in een restaurant en de bekende brug over de rivier Kwai bezoeken en het bijhorende oorlogskerkhof. In het nabijgelegen JEATH-museum leren we meer over de bouw van deze beruchte brug. De afkorting JEATH staat voor Japan, Engeland, Australië, Thailand en Holland. De krijgsgevangen uit deze 5 landen waren betrokken bij de aanleg van de beruchte ‘Dodenspoorlijn’. Nadien kan je optioneel genieten van een boottocht over de Kwai.

Overnachting in Kanchanaburi
Felix River Kwai (Standaard) of vergelijkbaar

Vandaag maken we op unieke wijze kennis met de Thaise keuken door zelf een Khao Lam dessert te maken.

Nadien bezoeken we de oude stad Ayutthaya, de imposante voormalige hoofdstad van Siam, de vroegere benaming voor Thailand. In 1767 werd deze stad vernield en geplunderd door de Birmezen waardoor veel tempels veranderden in ruïnes. De oude tempels van Wat Phra Sri Samphet en Wat Yai chai Mongkol liggen temidden van een prachtig groen historisch park.

Hier komen we oog in oog te staan met tal van Boeddhabeelden in allerlei formaten.

In de namiddag reizen we door naar Phitsanulok.

In de avond heb je vrije tijd.

Overnachting in Nai Mueang
The Imperial Hotel Phitsanulok​ (Standaard) of vergelijkbaar

De eerste stop vandaag is het historisch park van Sukhotai, dat vooral beroemd is om zijn indrukwekkende tempels en gebouwen. Deze stad was vroeger een kosmopolitisch koninkrijk met vele verschillende bevolkingsgroepen die elk hun eigen stempel op de stad drukten. We verkennen het prachtig aangelegde historische park met de immense boeddhabeelden en serene lotusvijvers. Via Phayao en een mooie bergachtige route rijden we naar Chiang Rai, gelegen in het Thaise hoogland.

Overnachting in Chiang Rai
Laluna Hotel & Resort (Standaard) of vergelijkbaar

Bezoek aan de Gouden Driehoek, het niet al te bekende drielandenpunt waar Thailand, Myanmar en Laos samenkomen. Dit is de plek waar de opiumteelt enige tijd geleden nog flink bloeide. De overheid heeft zich enorm ingezet om de bergstammen ertoe te brengen om andere gewassen te verbouwen. De afgelopen jaren zijn veel opiumvelden vernietigd. Nadien stappen we aan boord voor een boottocht op de Mekongrivier langs de oevers van Laos. Terug naar Chiang Rai.

Overnachting in Chiang Rai
Laluna Hotel & Resort (Standaard) of vergelijkbaar

Via de prachtige Doi Sakhet Highway rijden we naar Chiang Mai. Onderweg bezoeken we de Witte Tempel, Wat Rong Khun. De witte kleur staat voor de puurheid van Boeddha. Last van de schitteringen? Dat komt door de zon die op de vele spiegeltjes in de decoraties van de tempel schijnt.

Aankomst in Chiang Mai. Na de middag beklimmen we de berg Doi Suthep voor een bezoek aan het indrukwekkende, vergulde tempelcomplex Wat Phrathat Doi Suthep. Na de klim van bijna 300 trappen worden we boven beloond met een prachtig uitzicht over de stad Chiang Mai en de omliggende groene valleien.

Overnachting in Chiang Mai
The Empress Hotel (Standaard) of vergelijkbaar

In de voormiddag brengen we een interessant bezoek aan de bekende lokale ambachtelijke dorpjes waar we een enorme diversiteit aan handwerk kunnen bewonderen en de bijhorende souvenirs kopen. De rest van de dag kan je naar eigen wil indelen.

Overnachting in Chiang Mai
The Empress Hotel (Standaard) of vergelijkbaar

In de ochtend heb je de mogelijkheid om een plons in het zwembad te maken of om nog wat souvenirs aan te schaffen.

OPTIONEEL: fietstocht. Stap op de fiets en maak op een sportieve manier kennis met het zuidelijke, landelijke gedeelte van Chiang Mai. Je fietst een mooie route langs de oevers van de Pingrivier, over smalle lokale weggetjes, zwaait naar de vriendelijke bevolking en rijdt door de prachtige natuur. Nadien transfer naar het station van Chiang Mai, waar we de nachttrein naar Bangkok nemen. Overnachting in de trein.

Overnachting in Chiang Mai
The Empress Hotel (Standaard) of vergelijkbaar

Bij aankomst in het treinstation van Bangkok worden we opgewacht voor de transfer naar Hua hin. Hier gaan we nog een paar dagen heerlijk ontspannen en genieten van zon, zee en strand.

Overnachting in Hua Hin
Loligo Resort Hua Hin +A Fresh Twist By Let’s Sea (Standaard) of vergelijkbaar

Vrije dag om te genieten.

Overnachting in Hua Hin
Loligo Resort Hua Hin +A Fresh Twist By Let’s Sea (Standaard) of vergelijkbaar

Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven.

Bangkok > Brussel

Aankomst in Brussel

INBEGREPEN

VANAF € 1.880 / PP

Interesse?

Kom snel langs en boek uw georganiseerde rondreis naar Thailand
voor cultuur en héérlijk relaxen !