TOSCANE, HET ITALIË UIT JE DROMEN

8-DAAGSE RONDREIS IN GROEP

VERTREKDATA25/06 VOLZET
07/09 VOLZET

G = gegarandeerd

HIGHLIGHTS


° Kunstschatten van Firenze

° Siena, één van de grootste juwelen van Toscane

° De wereldberoemde campanile,
de scheve toren van Pisa

° Excursie per 4x4 naar de marmergroeven van Carrara

ROUTE

DAGINDELING

Brussel > Firenze 

Na aankomst op de luchthaven, transfer naar het hotelManzoni **** in Montecatini Terme waar je de hele reis overnacht.

Tijdens een wandeling in Volterra, het voormalige Etruskische centrum, flaneer je langs het Palazzo dei Priori, de Dom, het Battistero en bezoek je het Etruskisch Museum Guarnacci.

In San Gimignano geniet je van de sfeer van dit ‘middeleeuws Manhattan van Toscane’. Kuier langs de vele torens, de sfeervolle pleinen Piazza Della Cisterna en Piazza el Duomo della Collegiata en de Sant’Agostinokerk met de fresco’s van Benozzo Gozzoli.

We treinen naar Firenze, de bakermat van de renaissance, de hoofdstad van de Europese kunst en op de lijst van UNECO Werelderfgoed.

De stad waar Michelangelo en Leonardo da Vinci hebben gewoond en waar nog steeds veel van hun werken te bewonderen zijn.  Wandeling door het oude stadscentrum langs het Domplein met de basiliek van Santa Maria del Fiore, het Batiistero en de Campanile.

Ook de oude wijk van Dante en het mooie renaissanceplein Piazza Della SS, Annunziata staan nog op het programma.

Pisa: bezoek aan de Piazza dei Miracoli met de Dom, het Battistero (doopkapel) en de Camposanto (begraafplaats). Natuurlijk mag de wereldberoemde scheve toren van Pisa, de Campanile, niet ontbreken!

Een uitgebreide wandeling in het charmante middeleeuwse Lucca brengt je langs prachtige pleinen, romaanse kerken, elegante art-nouveaugevels en indrukwekkende brede stadswallen. Je bezoekt hier ook de San Frediano kerk en de Duomo S. Martino.

Pistoia: bezoek aan de Piazza del Duomo met de San Zeno kathedraal en het prachtige zilveren altaar.

In de namiddag naar de marmergroeven van Carrara, meer bepaald die van Fantiscritti. Per 4×4 naar het hart van de berg waar het beroemde marmer wordt uitgegraven, een unieke ervaring! Breng jij een authentiek stukje Carraramarmer mee naar huis…?

Vrije dag in Montecatini

OF

Optionele excursie: trein naar Firenze met bezoek aan de kapellen van de Medici, het Bargello Museum en de beroemde Biblioteca Laurenziana, een meesterwerk van de renaissancebouwkunst. Verder staat er ook een bezoek aan de Ponte Vecchio op de planning. Snuif de sfeer op in de steegjes tussen de Duomo en het Piazza deel Signoria of snul van een heerlijke gelato…

Vandaag bezoeken we Siena, één van de grootste juwelen van Toscane! Veel klimmen en afdalen want deze stad ligt op drie heuvelruggen in het hartje van Toscane… 

Aan de drie hoofdstraten die over de heuvelruggen tot de Piazza del Campo lopen, bevinden zicht de grote paleizen van de adel en de elegante winkels van de stad. Op het hoogste punt van Siena verheft zich majestueus de gotische Dom die is opgetrokken uit zwart en wit marmer. 

Vanuit het museum kunnen de dappersten dan heel hoog klimmen om vervolgens te genieten van een weergaloos panorama over de stad.

Speciaal afscheidsdiner met typische Toscaanse gerechten.

Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Firenze

Firenze > Brussel

INBEGREPEN

VANAF € 1.247 / PP

Interesse?

Kom snel langs en boek uw georganiseerde rondreis naar Toscane,
de 'Italiaanse parel' !