VIETNAM, HET PARFUM VAN TRADITIES

16-DAAGSE RONDREIS IN GROEP

VERTREKDATA12/07 VOLZET
26/07 VOLZET
09/08 VOLZET
23/08 VOLZET

13/09 G

11/10 VOLZET

G = gegarandeerd

HIGHLIGHTS


° Bezoek Hanoi, Hoi An en Ho Chi Minhstad

° Vlucht met watervliegtuig over de baai van Halong

° Geniet van de prachtige landschappen in Sapa

° Ontdek de Mekongdelta en
de drijvende markt van Cai Rang

ROUTE

DAGINDELING

Brussel > Hanoi

Aankomst in Hanoi.

Bij aankomst in Hanoi wacht de lokale gids om samen naar het hotel te gaan. Rust wat uit na de lange reis of ga optioneel (ter plaatse te boeken) op ontdekking door de stad per jeep. Aan jou de keuze. Geniet ’s avonds van een heerlijk welkomstdiner.

Overnachting in Flower Garden Hotel **** of gelijkwaardig in Hanoi.  

Na het ontbijt vertrekken we richting Ninh Binh waar we in de sprookjesachtige omgeving van het Van Long natuurreservaat terecht komt. Onderweg stoppen we bij Hao Lu, de oude hoofdstad van Vietnam. De gids neemt ons mee op een reis terug in de tijd en gidst ons door deze prachtige keizerlijke stad. Vervolgens maken we bij Tam Coc een ontspannende fietstocht langs rijstvelden, dorpjes en rivieren en begrijpen we waarom dit één van de mooiste regio’s van Vietnam is.

In een lokaal restaurant genieten we van een welverdiende lunch.

Hierna stappen we aan boord van een boot en ontdekken we het Van Long reservaat, een oase van rust en natuurlijke rijkdommen. Aan het einde van de dag, keren we terug naar Hanoi. 

Overnachting in het Flower Garden Hotel **** of gelijkwaardig in Hanoi

Door een indrukwekkend landschap van eindeloze rijstvelden rijden we van Hanoi naar Halong. Hier wacht ons een unieke ervaring!

Aan boord van een watervliegtuig zweven we boven één van de zeven natuurlijke wereldwonderen, de impressionante baai van Halong.

Vervolgens gaan we aan boord van L’Azalée Deluxe Cruise *** in Halong, waar we de nacht doorbrengen. We varen langs imposante kalksteenrotsen naar de Sung Sot Cave, ook wel bekend als Surprise Cave.

Verder naar een parelboerderij waar we ontdekken hoe deze kostbare ‘stenen’ worden gekweekt.

Geniet ’s avonds van een Vietnamese kookles en demonstratie. Na een deugddoende maaltijd wacht er ons nog een nachtelijk avontuur en gaan we vissen op inktvis.

Opmerking: de vlucht met het watervliegtuigje is afhankelijk van het weer net als het programma in Ha Longbaai tevens afhankelijk is van het weer en het seizoen. Een vertegenwoordiger van de cruise zal bij aankomst op het schip het effectieve programma meedelen.  

Overnachting aan boord van L’Azalée Deluxe Cruise *** in Halong of gelijkwaardig

Na het ontbijt brengen we nog een bezoek aan Ti Top Islands voor een frisse duik in het water. Geniet onderweg terug naar de haven een laatste keer van het prachtige uitzicht op Halong Bay en zijn vele eilandjes.

Transfer naar Hanoi waar we in de namiddag de tempel van de literatuur, één van de vele tempels gewijd aan Confucius bezoeken.

Tijdens een wandeling door het omliggende park hebben we alle tijd om te genieten van de prachtige architectuur. Geniet van een heerlijke kop sterke, Vietnamese koffie in een café alvorens we naar een traditionele waterpoppenshow gaan.

Na dit traditioneel spektakel staat er een heerlijk diner voor ons klaar. Vervolgens gaan we naar het treinstation van Hanoi waar we overnachten op de nachttrein met bestemming Lao Cai.

Overnachting op de nachttrein naar Lao Cai in een 4-persoons slaapcoupé.

In de vroege ochtend komen we aan op het station van Lao Cai en trekken we verder het binnenland in.

Onderweg bezoeken we een typische markt vol lokale producten zoals tabak, kleding, fruit, paarden en zelfs buffels. Lunchen doen we in Bac Ha. Vervolgens gaan we naar Trung Do Village, waar we genieten van de serene natuur en de kleurrijke lokale bevolking.

Bij de Chay rivier nemen we een bootje en genieten van adembenemende panorama’s alvorens terug te keren naar Sapa stad, de eindbestemming voor vandaag.

Overnachting in hotel Sapa Charm **** of gelijkwaardig in Sapa

Vandaag ontdekken we de natuurlijke schoonheid van Sapa en zijn omgeving. We maken hier kennis met het leven van de plaatselijke minderheden zoals de zwarte Hmong. De rijstvelden in de vallei reiken zo ver het oog kan zien.

Nadien keren we terug via Lao Cai naar Sapa.

Overnachting in hotel Sapa Charm **** of gelijkwaardig in Sapa.

Vandaag gaat het terug naar Hanoi waar we het vliegtuig nemen naar Hué. Bij aankomst transfer naar het hotel in Hué waar we de komende twee nachten verblijven.

Overnachting in hotel Emm Hue **** of gelijkwaardig in Hué

Ontdek de door UNESCO beschermde oude stad van Hué. We brengen er een bezoek aan Xuan Vien Tieu Cung Garden House, één van de hoogtepunten van de reis. We komen in deze authentieke, oude huizen alles te weten over de gewoontes en tradities van de bevolking samen met een lokale inwoner. Ook het museum voor antiquiteiten en de voormalige keizerlijke citadel zijn zeker een bezoek waard. Met de cyclo, een soort van riksja, gaan we langs de Parfumrivier en de Dong Ba markt, een ideale afsluiter van deze boeiende dag.  

Overnachting in hotel Emm Hue **** of gelijkwaardig in Hué.

Vertrek samen met de gids vanuit Hué naar My Son, de voormalige oude hoofdstad van de Cham-beschaving. De Cham regeerde van de 2e tot de 13e eeuw over Centraal-Vietnam, een gebied dat zich uitstrekte tot aan Cambodja en Laos. Bij My Son bezoeken we de ruïnes van de vele tempels die door de jaren heen zijn geplunderd. Na het bezoek reizen we verder richting Hoi An.

Overnachting in hotel Victoria Hoi An Beach Resort **** of gelijkwaardig in Hoi An. 

We ontdekken vandaag het schilderachtige havenstadje Hoi An. Doordat de oude binnenstad beschermd is door UNESCO vinden we hier uitzonderlijk goed bewaarde handelshuizen terug, waar we zowel Vietnamese, Japanse, Chinese als Franse architectuur bewonderen.

OPTIONEEL: In de namiddag kan je (ter plaatse te boeken) deelnemen aan een fietstocht door het platteland.

Je kan er ook voor kiezen om te relaxen in het hotel, dat vlak bij het strand gelegen is.  

Overnachting in hotel Victoria Hoi An Beach Resort **** of gelijkwaardig in Hoi An

Na het ontbijt vertrekken we naar de luchthaven van Danang voor een binnenlandse vlucht naar Can Tho, de grootste stad in de Mekongdelta en ideale uitvalsbasis om de waterwegen rond de stad te bezoeken.

Overnachting in Victoria Can Thoa Resort **** of gelijkwaardig in Can Tho. 

Vroeg uit de veren voor een bezoek aan de beroemde drijvende markt van Cai Rang. Tijdens deze unieke ervaring genieten we al dobberend op de Mekong rivier van een schitterende zonsopkomst. We zijn getuige van de bedrijvigheid van de lokale handelaars. Het geeft ons een beeld van het alledaagse leven langs de oevers. We stoppen bij een ambachtencentrum waar we van de lokale bevolking Hu Tieu noedels, een typisch regionaal ontbijt, leren maken.

Daarna cruisen we op de Mekong rivier op zoek naar de 4 bekendste eilandjes: Draken eiland, Eenhoorn eiland, Schildpad eiland en Phoenix eiland. We houden even halt op een lokale boerderij om te proeven van vers fruit en thee.

Overnachting in hotel EMM Saigon *** of gelijkwaardig in Ho Chi Minh.

Even buiten de stad ontdekken we het ondergrondse tunnelnetwerk van Cu Chi. Tijdens de Vietnamoorlog was dit netwerk meer dan 250km lang en reikte het tot aan de grens met Cambodia. De tunnels zijn op bepaalde plaatsen zelfs 3 tot 4 meter diep. Een indrukwekkende herinnering aan de bloedige oorlog die het leven koste aan drie miljoen Vietnamezen.

Na de lunch gaat het terug naar het hotel waar we genieten van wat vrije tijd. 

Overnachting in hotel EMM Saigon *** of gelijkwaardig in Ho Chi Minh

Na het ontbijt gaan we op verkenning in de stad en bezoeken we het voormalige postkantoor, de Vinh Nghiem Pagoda, één van de beroemdste en belangrijkste pagodes voor het boeddhisme in Vietnam en de drukke Ben Thanh Markt waar we nog een laatste souvenir op de kop tikken.

Rit naar de luchthaven voor de terugvlucht. 

Ho Chi Minh > Brussel

Aankomst in Brussel

INBEGREPEN

VANAF € 2.840 / PP

Interesse?

Kom snel langs en boek uw georganiseerde rondreis naar
het betoverende Vietnam !